Lifestyle / Eten
Eten

Recept: rauwe vegan cheesecake met aardbeien

Komt net die ene veganistische vriendin bij je eten of ben je zelf hartstikke nieuwsgierig naar de veganistische keuken? Dan is deze vegan cheesecake een echte aanrader. Want om een taart te maken heb je écht niet altijd melk of eieren nodig.
 
Wat heb je nodig?
(Voor een kleine taart van 4 stukken)
 • 50 gram cashewnoten
 • 80 gram kokosvlees
 • 40 gram abrikozen
 • 40 gram walnoten
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 400 gram aardbeien (uit de diepvries)

 
Hoe maak je het?
 1. Laat de cashewnoten liefst een nacht, maar minimaal een uur, weken in een kopje met water. Haal de aardbeien vast uit de diepvries.
 2. Bereid eerst de korst. Maal de abrikozen, walnoten en kokosolie voor de korst fijn in een keukenmachine. Als je die niet hebt, hak je de walnoten en abrikozen met een scherp mes zo fijn mogelijk. Meng dit kruim vervolgens met de kokosolie door het om te scheppen. Druk het mengsel goed aan in de springvorm, die je eerst invet of bekleedt met een stukje bakpapier.
 3. Maak nu de vulling. Meng de cashewnoten en het kokosvlees in een keukenmachine of met de staafmixer. Voeg indien nodig een eetlepel van het vocht van de cashewnoten toe, en indien nodig nog een eetlepel. Het mengsel moet dik en stevig zijn, maar wel smeuïg. 
 4. Stort de vulling op de bodem. Spreid evenredig uit en druk aan. De taart kun je nu een dag of drie bewaren in de koelkast.
 5. Maak de topping van aardbeipuree pas vlak voor het serveren, door de half ontdooide diepvriesaardbeien fijn te malen in een keukenmachine of met een staafmixer. Als ze nog te hard bevroren zijn krijg je ze niet fijn, maar als ze volledig ontdooid zijn krijg je een ontzettend natte moes - dat is ook niet de bedoeling. 
 6. Smeer de aardbeienpuree over de taart en serveer. Eet smakelijk!
   

Wil je geen recept missen? Like Foodness dan op Facebook. Dol op aardbeien? Maak er bijvoorbeeld ook een heerlijke aardbei-kokos smoothie van.