Vind de goedkopere variant op jouw superfood

Eten door Vrouwen redactie

We blijven maar doodgegooid worden met alle verschillende superfoods. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig, maar sommige van die superfoods zijn gewoon echt niet te betalen. Gelukkig zijn er stiekem ook een heleboel ‘niet superfoods’ die eigenlijk net zo goed voor je zijn als de echte superfoods! Wij zetten de superfoods met hun goedkopere varianten voor je op een rijtje, zodat je straks net zo gezond kunt zijn, voor een hele hoop minder geld.

Dure superfood: Quinoa. Goedkopere variant: Linzen
Quinoa zaden bevatten heel veel belangrijke stoffen, waaronder foliumzuur, vitamine B en E, ijzer, magnesium en koper. Linzen zijn een stuk goedkoper maar bevatten ook nog eens meer ijzer dan quinoa zaden! Ze zijn heel goed ter vervanging van de dure zaden en net zo gezond!

Dure superfood: Chiazaden. Goedkopere variant: Lijnzaden
Chiazaden zitten vol met omega 3 vetzuren en vezels. Lijnzaden bevatten dezelfde voedingsstoffen, maar zijn een stuk goedkoper en gemakkelijker verkrijgbaar.

Dure superfood: Goji bessen. Goedkopere variant: Bosbessen
Goji bessen bevatten veel vitamines en anti-oxidanten, wat ervoor zorgt dat ze helpen de veroudering tegen te gaan. Ook scheiden ze giftige stoffen af. Andere besjes die net als de goji bessen veel anti-oxidanten bevatten zijn de bosbessen. Wil je vooral graag die giftige stoffen uit je lichaam hebben? Ga dan voor de abrikoos!

Dure superfood: Acaibes. Goedkopere variant: Bosbessen
De bosbessen doen het ook erg goed tegenover de acaibes. De acaibes bevat net als de goji bes en dus ook de bosbes heel veel anti-oxidanten. Toch maar even inslaan, die bosbessen!

Bron, bron, bron, bron en bron