Waarom je altijd naakt bij hem in bed zou moeten kruipen

Lifestyle door Vrouwen redactie

Behalve dat het heerlijk warm is om nog even extra dicht tegen je vriend (of verovering) aan te kruipen in bed, is het ook nog eens heel erg goed voor je. Vooral wanneer jullie beiden naakt zijn word je gelukkiger en gezonder. Het is zelfs zo goed, dat een onderzoek heeft uitgewezen dat het kan zorgen voor een langer leven. Lees hieronder meer!

Hoewel het ook is bewezen dat vrouwen slechter slapen wanneer ze vergezeld worden in bed en beide mensen meer bewegen, wegen de psychologische voordelen zwaarder dan alle nadelen bij elkaar. Het onderzoek van Andrea Peterson in The Wall Street Journal zegt namelijk dat wanneer twee mensen bij elkaar slapen het gevoel van veiligheid ervoor zorgt dat de hoeveelheid van het hormoon cortisol, dat voor stress zorgt, vermindert. Ook vallen vrouwen sneller in slaap met een ander lichaam aan hun zijde. Samen slapen is dus echt goed voor je gezondheid.

Helaas tellen de volgende feiten alleen voor vrouwen in een stabiele, vaste relatie, en niet voor one night stands. Samen slapen, en vooral naakt, zorgt ervoor dat beide partners zich meer verbonden voelen en de intimiteit vergroot wordt. Dit zorgt op den duur dat de relatie verbetert. Koppels die naakt slapen zijn samen het gelukkigst, op de voet gevolgd door koppels die slapen in een pyjama, nachtjapon en huispak.

Mensen die in bed knuffelen (en vooral naakt) zijn dus gezonder en hebben meer kans op een langer leven. Helemaal geen slechte reden om naakt tegen vriendlief te kruipen - daar zal hij ook wel geen problemen mee hebben, gokken we.

Bron, bron, Thinkstock