Beauty / Gezicht
Gezicht

Trukendoos: trucjes om je rimpels te verminderen

Bij Vrouwen.nl houden we van tips en trucs en alle dingen die het leven makkelijker maken. Daarom introduceren we... *tromgeroffel*... de Trukendoos! Zo lieten we eerder onder andere zien dat we boordevol met tips zitten om beter te epileren, meer volume in je haar te krijgen en hoe je poezelige voetjes krijgt. We zijn ervan overtuigd dat jullie, onze trouwe lezeressen, bomvol informatie zitten en daarom vragen we jullie om deze informatie met alle andere lezeressen te delen. Elke maand zullen we een ander onderwerp aansnijden. Deze maand zit de trukendoos propvol met tips om rimpels te verminderen. Laat tips die volgens jou ontbreken achter in een reactie, zodat iedereen er wat van kan opsteken!

Er zal ontelbaar veel manieren om je rimpels te verminderen. Je kunt ervoor kiezen om je gezicht plat te spuiten met botox en fillers. Het kan natuurlijk ook op een minder extreme manier. Een goede verzorging van de huid staat natuurlijk op nummer één. Dat is de basis. Daarnaast kun je:

- Het gezicht opmaken met je kin omhoog. Hierdoor ontstaat er geen frons op je gezicht. Want hoe vaker je fronst, hoe eerder een fronsrimpel een permanente eigenschap van je gezicht wordt. Moet je al die uren dat je met een fronsrimpel voor de spiegel staat eens bij elkaar optellen! Dan heb je over een paar jaar de Maas in je voorhoofd staan. Dat is niet de bedoeling. En wanneer je foundation gebruikt blijft de fronsrimpel ook nog eens de hele dag zichtbaar. Hup, de lucht in met die kin, dan is dat euvel alweer verholpen.


- Wanneer je veel achter de computer werkt is je concentratiepunt het beeldscherm. Veel mensen zijn geneigd om op het hoogtepunt van de concentratie boos te gaan kijken. Leg af en toe even je duim tussen je wenkbrauwen en trek de huid iets omhoog. De huid kan weer even rusten en de spieren die rimpels veroorzaken kunnen ontspannen.


- Het is ook een idee om eens in de spiegel te kijken als je praat. Als je in gesprek bent is dat misschien een beetje onbeschoft, en om nou tegen jezelf te gaan praten lijkt ook niet helemaal gezond. Doe het eens als je aan het bellen bent - wat moet je anders doen tijdens een telefoongesprek? Niemand die er last van heeft en jij kunt eens goed kijken welke spieren je allemaal wel niet gebruikt tijdens het praten. Moet je die nou echt allemaal aanspannen? Wanneer je probeert om minder spieren te gebruiken tijdens het praten, is de kans groot dat je minder spieren "overbelast" en daardoor minder (snel) rimpels krijgt.


- Smeer 's avonds voor het slapen gaan je lippen in met lippenbalsem. De fijne lijntjes om de lippen krijgen op die manier hun extra dosis verzorging en zullen zich minder snel laten zien.


- Slaap op je rug. Misschien niet zo'n goed idee voor je omgeving. Rugslapers zijn sneller geneigd om in snurken uit te barsten, maar hé; het vermindert rimpels. De huid wordt namelijk niet belast met een kussen dat schade aanbrengt en drukpunten in het gezicht die rimpels veroorzaken. Integendeel: de huid wordt lekker strak naar achteren getrokken.


- Dit is een cliché maar blijkbaar moeten we het nog een keer herhalen gezien bijna niemand de target van het drinken 2-3 liter water per dag haalt. Wel doen, want de huid zal je dankbaar zijn, waardoor jij jezelf uiteindelijk ook dankbaar bent. Ben je nog niet overtuigd, kijk dan vooral hier wat voor verschil het kan maken.


- En dan heb je nog faceyoga. Het schijnt al een tijd een enorme hype te zijn onder de celebs. En als zij het al doen...


Heb je nog meer tips die aansluiten, deel ze dan onder dit bericht met elkaar. Volgende maand trekken we de trukendoos weer open en behandelen we een ander prangend beauty probleem. Laat ons weten met welk probleem jij zit, of stuur juist al jouw favoriete tips naar info@vrouwen.nl, of upload ze hier en lees ze volgende maand terug op de website!

Bron, bron, bron, bron, bron