Lifestyle / Wonen
Wonen

DIY: kleurrijke kerstballen

In december versieren we ons huis van top tot teen om de gezellige kerstsfeer in huis te halen. Lampjes, kerststukjes, een boom, en natuurlijk kerstballen. Heb je al een paar jaar dezelfde ballen op zolder liggen? Dan kan het best leuk zijn om wat meer kleur in de boom te brengen door deze goedkope (goed voor de portemonnee dus!) DIY kerstballen van Marcella Schermer. Marcella is onze nieuwe DIY blogger, en zal ons de komende tijd voorzien van de leukste DIY ideeën. Welkom Marcella!

Scroll snel verder voor de instructies -->

Deze kerstballen zijn makkelijk te maken, maar maken de kerstboom echt persoonlijk. De mix tussen traditionele kerstdecoratie en zelfgemaakt geeft een verrassend resultaat.

Benodigdheden:
- Garen
- Papier in mooie kleuren
- Naaimachine
- Afbreekmesje
- Passer of iets anders waarmee je een mooie cirkel kunt maken, bijvoorbeeld een glas.

DIY:
- Snijd de cirkels uit het papier. Je kunt ervoor kiezen om verschillende kleuren te gebruiken, maar één kleur kan ook heel mooi zijn. Gebruik ongeveer vijf cirkels per bal.
- Leg de cirkels netjes op elkaar en vouw de bovenste dubbel, zodat je de vouwlijn kunt gebruiken om het midden te bepalen.
- Houd de cirkels op elkaar of plak ze voorzichtig vast met een tapeje. Vervolgens stik je de cirkels aan elkaar over de vouwlijn met de naaimachine. Denk er om dat je aan het einde draad over houdt om de bal op te hangen.
- Decorate!