5 Cocktailrecepten en shotjes met chocolade

Eten door Vrouwen redactie

Het is algemeen bekend dat de meeste vrouwen een aantal dingen niet kunnen weerstaan, waaronder chocolade en cocktails. Het is dus wel te begrijpen dat we al begonnen te watertanden bij het idee alleen al aan chocoladecocktails en chocolade shotjes. Ideaal om eens uit te pakken tijdens een diner, maar ook zeker geschikt voor een meidenavond. We zetten de mooiste en vooral lekkerste chocolade drankjes op een rij. Welke vind jij het lekkerst?

1. Shotje – Chocolate candy

Dit shotje met chocoladelikeur en Amaretto smaakt naar chocoladetoffee’s en is ideaal voor mensen die van een vol en romig drankje houden. Door de chocoladesiroop is dit drankje lekker zoet.

Ingrediënten:
-20 ml chocolade likeur
-10 ml amaretto
- chocoladesiroop

Hoe te maken:
Dit recept is heel gemakkelijk. Gooi alles in een cocktailshaker samen met een handje ijsblokjes en shaken maar. Schenk in je glas en klaar is kees.


2. Cocktail – Snickertini

Als het woord Snicker in de naam zit worden wij enthousiast. Deze cocktail kan gebruikt worden als dessert, maar is ook heerlijk als je gewoon houdt van Snickers en alcohol. Als je geen karamel wodka kunt vinden kun je ook 15 ml gewone wodka (of vanille wodka) gebruiken en daar een paar eetlepers karamelsaus doorheen mengen. Het is niet precies hetzelfde, maar een prima alternatief.

Ingrediënten:
-15 ml Baileys (of een ander merk koffielikeur)
-45 ml Van Gogh karamel wodka
-15 ml chocoladelikeur
-15 ml Amaretto
-Slagroom

Hoe te maken:
Dit recept is net zo makkelijk als de eerste. Gooi alles bij elkaar, op de slagroom na, en shaken maar. Vervolgens giet je het mengsel in het glas en voeg je een toefje slagroom toe. Drink smakelijk!


3. Cocktail- Chocomint

Chocolade, koffie en mint zijn de smaken die terugkomen in dit verassende drankje. Zeker niet een cocktail die je vaak zal maken, maar wel heel leuk om te serveren tijdens de feestdagen. Ook leuk: dit drankje is een mix van drie soorten likeuren. Ideaal om saaie familieleden net een tikje gezelliger te maken. Ter garnering kun je chocoladevlokken fijnstampen, het rand van het serveerglas een klein beetje nat maken, en het glas in de vlokken dippen. Voila!

Ingrediënten:
-30 ml witte chocolade likeur
-20 ml koffielikeur
-10 ml pepermunt likeur

Hoe te maken:
Shake it baby! Dit recept kan je mixen met of zonder ijsblokjes.


4. Shotje- White chocolate

Dit witte chocolade drankje is niet te weerstaan, en zeker origineel. Weer een makkelijk recept, zeker een van onze favorieten!

Ingrediënten:
-15 ml witte chocolade likeur
-15 ml pepermunt likeur
-30 ml slagroom

Hoe te maken:
Het principe is nu wel duidelijk. Alle ingrediënten bij elkaar en schudden maar. Optioneel is het toevoegen van crunched ijs.


5. Cocktail- Sweet Dreams

Deze cocktail met wodka en chocoladelikeur kan je heel goed combineren met karamel. Maak je glazen feestelijker door karamel saus op de rand te gieten en ze een nachtje in de koelkast te zetten.

Ingrediënten:
- 30 ml chocoladelikeur
- 12 ml wodka
- karamelsaus

Hoe te maken:
Haal de glazen uit de koelkast en giet daar de gemixte chocoladelikeur en wodka bij. Het drankje blijft lekker koel door het koude glas. Proost!


bron, bron beeld: Thinkstock