De beste en slechtste versies van A Christmas Carol

Wonen door Vrouwen redactie

Iedereen kent het verhaal van A Christmas Carol wel. Het boek over meneer Scrooge is door Charles Dickens geschreven in 1843, maar is nog steeds een hit. Talloze films en animaties zijn gemaakt over de gierigaard die een laatste kans krijgt met kerst. Van origine wilde Dickens bezwaar maken tegen het verschil tussen arm en rijk die de industriële revolutie met zich meebrengt, maar tegenwoordig is het moraal toch eerder dat je ook aan anderen moet denken.

De eerste film over Scrooge komt uit 1910. Deze versie duurt maar dertien minuten, en is niet helemaal meer van deze tijd. Toch cool om te weten welke film nou echt de eerste was. Echte filmliefhebbers kunnen deze film overigens wel vinden op Youtube.

Mickey's Christmas Carol uit 1983 wordt nog steeds uitgezonden op tv. Hoewel het is niet de meest spannende versie is (het is tenslotte voor kinderen), hij blijft leuk. De complete film hieronder te zien!


1983 - Mickey's Christmas Carol door theperminator

Een heel saai uitgevoerde versie van het beroemde verhaal is de BCC uitzending uit 1977. De film is donker, niet echt spectaculair en erg ouderwets. Het is niet echt een aanrader, maar echte volhouders kunnen hem wel hier bekijken.

Natuurlijk mag Barbie niet ontbreken in dit lijstje. Het is zeker ook niet de meest spannende versie van het verhaal, maar wel lief en erg roze. Leuk wanneer je nichtje op bezoek komt met kerst, maar schaam je zeker niet om deze een keer op een druilige zondagmiddag op te zetten.

De nieuwste versie is Scrooge uit 2009. Deze geweldig geanimeerde film is echt uit deze tijd en heb je zo uitgekeken. Jim Carrey heeft overigens de stem van Scrooge ingesproken. Deze film is echt een aanrader, zeker ook door de kwaliteit van de animatie en de leuke grappen.