Last van smetvrees? Ontwijk deze studentenhuizen dan sowieso

Wonen door Esra

In Nederland zijn er veel studenten die hun studentenhuis niet helemaal schoon houden. Of zeg maar gerust: studenten die er een bende van maken. Schimmel in de douche, kapotte raamkozijnen en ga zo maar door. Mochten jouw ouders weer eens beweren dat jouw kamer net een zwijnenstal lijkt, laat ze dan dit artikel maar eens zien. In dit artikel delen wij diverse studentenhuizen die wel eens onder handen genomen mogen worden.

Het begint met een mooie kroonluchter van bierflesjes en een leuke fotomuur, maar al snel wordt de kwaliteit van het huis minder en minder. Een kozijn dat lijkt alsof je het met één vinger nog kapot kunt krijgen, een badkamer zonder plafond en een keuken zonder afzuigkap én zonder plafond.

@mariellepietersen

In sommige studentenhuizen vraag je je bijna af of er wel mensen wonen. Hoe komen al die gaten in de muur en in het plafond? Waarom staat er een dode kerstboom onder de trap? En wat hebben ze met die wc gedaan? Zo veel vragen en zo weinig antwoorden.

@nikitaguslev

Alhoewel de studenten zich er zelf niet zo druk om lijken te maken, is het bijna gevaarlijk om in dit studentenhuis te wonen. Al die schimmel op de badkamer is zeker niet goed voor je gezondheid. En die kratten bier en scheuren in het plafond en in de muur maken het er niet veiliger op.

@ing12340

Afval, afval en nog meer afval... Misschien is het slim om toch maar eens dat schema aan te houden? Afgezien van het afval, ziet het er namelijk uit als een prima studentenhuis mét leuke kerstversiering. Alleen waar komen al die banken toch vandaan?

@studentenhuisje

Niet werkende gaspitjes, een diepvries die niet meer sluit, een oven midden in de keuken en een kappotte magnetron. Wat is hier gebeurd dat er zo veel apparaten niet meer werken? Wél pluspunten voor de step met bierhouder en de leuke schommel.

@negenendertig39

Om het artikel met een positieve noot af te sluiten: een schoon studentenhuis. Want gelukkig zijn niet alle studentenhuizen zo onhygiënisch. Het kan ook zeker wel anders met mooie, opgeruimde kamers, gezellige lampjes en een leuk interieur.

@oshivillerius_