Wow: ex-sekspartners beïnvloeden uiterlijk toekomstige kinderen

Lifestyle door Vrouwen redactie

Onderzoekers van de University of New South Wales komen naar buiten met een onderzoek dat alles wat we dachten te weten over voortplanting overhoop gooit. Ze zijn erachter gekomen dat het uiterlijk van kinderen afhangt van het uiterlijk van eerdere sekspartners. Was een eerdere sekspartner groter of sterker dan de huidige, dan zullen de kinderen die eigenschappen eerder van die eerdere partner krijgen.

Het is de eerste keer dat deze theorie bewezen is, en de onderzoekers denken dat het komt doordat de sterksten altijd overleven in de natuur (Survival of the fittest). Eigenschappen als groot en sterk zijn vergroot de kans op overleven. Maar hoe kan dat dan je kinderen beïnvloeden? Eigenlijk heel simpel: DNA van het eerste (sterke/grote) mannetje nestelt zich in onrijpe eitjes van de vrouw. Op die manier beïnvloedt het het uiterlijk van toekomstige kinderen.

Het onderzoek is uitgevoerd op fruitvliegjes, dus dat hetzelfde ook voor mensen ook geldt is nog niet helemaal bewezen. Daarvoor zal er eerst nog meer onderzoek gedaan moeten worden. In theorie is het mogelijk, maar de wetenschappers durven er nog geen concrete uitspraken over te doen. Als het wél geldt voor mensen, hebben we in ieder geval nog het geluk dat alleen hele knappe exen hun DNA doorgeven.

Bron, bron