De iconische Audrey Hepburn look maak je zo

Gezicht door Mariëlle

Hoewel de looks van Audrey Hepburn en Marilyn Monroe veelvuldig met elkaar vergeleken worden (dat zit hem in de eyeliner) zijn er veel verschillen te ontdekken. Om te beginnen zijn de ogen van Audrey veel donkerder opgemaakt en haar lippen wat minder heftig. Hierdoor ziet krijgt ze een hoger "girl-next-door" gehalte.

We beginnen bij de basis: het glad maken en egaliseren van de huid. Hiervoor gebruiken we Skin Luminizer Foundation van Max Factor, omdat deze goed dekkend is. Deze is niet overdreven dik en het laat de huid natuurlijk laat stralen. Omdat de huid van Audrey Hepburn wel heel vlekkeloos is, vermengen we een klein beetje (ongeveer een derde van de totale hoeveelheid foundation) Estée Lauder Double Wear Maximum Cover met de foundation. Deze foundation is namelijk extreem dekkend. Mensen bedekken er zelfs tattoo's mee.


Stap twee is de oogschaduw. Een donkere (antraciet-achtige) oogschaduw met glans die bij de wimperrand donker begint en steeds lichter wordt richting de arcadeboog. Max Factor Excess Shimmer vonden we geschikt. Bij de arcadeboog aangekomen breng je donker (antraciet-achtig) oogpotlood aan die je kunt blenden. Hiervoor gebruiken we 05 Intense Charcoal van Clinique. Deze breng je aan in de arcadeboog en blend je meteen daarna. De ogen worden nu donkerder, zodat ze gaan lijken op de donkere poppenoogjes van Audrey.


Krul de wimpers voordat je de eyeliner aanbrengt, want anders kan de eyeliner beschadigen. Breng twee lijnen eyeliner aan of gebruik, zoals wij hebben gedaan, een eyeliner met een brede punt.


Breng daarna, afhankelijk van de gelegenheid, kunstwimpers aan of mascara die de wimpers goed laten opvallen. Laat de onderste wimpers vrij van mascara, maar breng er wel een lijntje oogpotlood aan.


Zet de wenkbrauwen extra dik aan - zo had Audrey ze immers ook. Gitzwarte wimpers kunnen beter als je donker haar hebt, dan wanneer je licht haar hebt. Met licht haar kun je voorzichtig met donkere (taupe) oogschaduw over de wenkbrauwen aaien. Zet ze wel zo breed mogelijk aan, zodat het toch woeste borstels lijken. De lippen kleur je een natuurlijke kleur of een onopvallend lipglossje.