Beauty / Gezicht
Gezicht

De iconische Marilyn Monroe look maak je zo

De iconische jaren ’50-look is natuurlijk neergezet door niemand minder dan Marilyn Monroe herself. Een iconische look waarvan ze bij Max Factor precies weten hoe je dit moet aanpakken, want zij zijn de grondleggers van veel iconische looks. Zij zijn namelijk de grondleggers van überhaupt veel make-up. Meneer Max Factor was degene die ervoor zorgde dat Hollywood natuurlijk ogende make-up ging gebruiken in films. En het woord make-up hebben we trouwens ook te danken aan de man waarvan we er onlangs pas achterkwamen dat hij onze held is. Want hij heeft het bestaan van zoveel soorten make-up op zijn naam staan. Bijvoorbeeld foundation en de mascara met een borsteltje.


De look van Marilyn Monroe begin je met een goede basis. Breng eerste een primer aan zodat de make-up lang en goed blijft zitten. Max Factor Face Finity Primer zuigt de make-up als het ware aan de huid vast. Maar hierdoor moet je wel snel te werk gaan, want voor je het weet kun je de make-up niet meer bewerken. Als je niet zo snel kunt werken, kun je de primer vermengen met een primer die minder effectief werkt.


Voor het egaal maken van de huid van ons gezicht gebruiken we de Max Factor Skin Luminizer Foundation 50 Natural, omdat deze zo’n mooie glans geeft die Marilyn ook had. Dit is de op één na lichtste tint van deze foundation lijn. Mocht je een andere tint nodig hebben -wat heel aannemelijk is- dan is de foundation ook verkrijgbaar in de tinten 47 Nude, 75 Golden, 77 Soft Honey en 85 Caramel. Breng de foundation met beleid aan op de huid, met je ringvinger, en vergeet ook je oogleden niet. Om wat schaduw (vooral bij de wangen) te creëren kun je een donkerder tint pakken. Wij gaan voor extreem en grijpen meteen naar de donkerste die er tussen zit. Shapen is weer een tutorial apart, maar je moet vooral heel erg goed blenden.


We gaan verder met de oogschaduw, waarvoor we de aller lichtste tint (05 Chrystal) en de aller donkerste tint (30 Onyx) gebruiken van Max Factor Excess Shimmer. Deze kun je namelijk zo extreem aanbrengen als je zelf wil en ze geven een mooie glans af. De lichte tint blenden we op het ooglid en met de donkerste tint maken we een schaduw in de arcadeboog.


Dan krullen we de wimpers in een wulpse ronding zoals de diva het ook altijd had en smeren we er een dikke laag gitzwarte mascara op. Met de Masterpiece Transform kun je een goede dikke laag zwarte vloeistof op de wimpers achterlaten, omdat het borsteltje een platte kant heeft. Hiermee breng je de mascara aan, zodat je goed veel kunt aanbrengen en daarna verdeel je het met de andere kant van het borsteltje waar korte haartjes zitten. En ook de dikke vette eyeliner mag niet ontbreken. Tegenwoordig heb je eyeliners met een extra dik vlak om een dikke laag te kunnen aanbrengen, zoals de Master Graphic van Maybelline New York.


Marilyn's iconische rode lippen maken we na met Lipfinity, omdat je met dat kwastje heel precies te werk kunt gaan en voorlopig blijft hij op je lippen, want het is echt schrobben geblazen om hem er weer vanaf te krijgen.


Marilyn Monroe had ook een stevige wenkbrauw, dus je kunt de wenkbrauwen ook nog extra aanzetten met wat poedervormige oogschaduw in een taupe tint (bij de Body Shop hebben ze hele mooie varianten) of met een gekleurde wenkbrauwgel. Wenkbrauwen zijn ook weer een verhaal apart waardoor we daar nu niet al te diep op ingaan.

Et voila, je Marilyn Monroe look is klaar!


Beeld Marilyn