Lifestyle / Vrije tijd
Vrije tijd

Test je eigen doodskist - alleen in Japan

Goed voorbereid zijn is altijd slim, zeker als het om belangrijke zaken zoals je uitvaart gaat. In Japan gaan ze toch weer een stapje verder. Ze organiseren een beurs in Tokyo waar men alvast hun doodskist kan uitproberen.

Meer dan 50 bedrijven doen mee aan de beurs waar je behalve je doodskist ook vast de bloemen en je make up kan uitkiezen. Ook mag je vast je kist uitproberen. Mensen met een te levendige blos op hun gezicht worden bovendien opgemaakt alsof ze overleden zijn, want het geheel moet er natuurlijk wel realistisch uit zien. Daarna wordt je op de foto gezet zodat je kan zien hoe beeldig je eruit ziet. Wil je toch nog even nadenken over je plannen, dan kan je een catalogus krijgen waarin alle producten nogmaals op een rijtje gezet zijn.

Deze bizarre bijeenkomst is onderdeel van een trend in Japan. Het plannen van je eigen dood werd altijd beschouwd als iets wat je niet moest doen; het zou ongeluk brengen. Nu is het een populair tijdverdrijf. Kunnen ze dat in ieder geval weer van hun bucketlist schrappen.

Source
Image source: Miako Ichikawa for Asahi