Jongen onterfd door familie omdat hij homo is: Crowdfunders doneren bijna $100.000

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Daniel Pierce uit het Amerikaanse stadje Georgia werd onterfd door zijn familie nadat hij uit de kast kwam. Hij vertelde zijn ouders dat hij op mannen valt en dus homo is, filmde dit en zette de video op YouTube. Onder zijn bericht vroeg hij de mensen een bijdrage te leveren omdat hij geen inkomen had en inmiddels staat de teller op honderdduizend dollar.

Zijn ouders lieten hem kiezen tussen het homo-zijn of zijn leven als goede Christelijke zoon. Zijn ouders zijn namelijk strenggelovige Christenen en ze geloven niet dat God mensen homo 'maakt'. Daniel zei dat ze hem voor een onmogelijke keuze stelden. Hij wilde dat zijn ouders hem zouden steunen, ook als homo. Het liep helaas anders dan Daniel had gehoopt, zijn ouders werden boos en voor hij het wist scholden ze elkaar uit en sloegen ze elkaar. Hij werd uit huis gezet en krijgt helemaal geen financiële steun van zijn familie. Ook is het contact met de familie voorbij.

Daniel vroe mensen op YouTube om een bedrag te storten via Gofundme.com en hem te helpen om $2000 bij elkaar te krijgen. Dat geld wilde hij gebruiken om een nieuw leven te starten - de rest van de kosten zou hij zelf betalen met zijn bijbaan. Inmiddels staat de teller op bijna $100.000 dollar. Nu kan Daniel zijn collegegeld en andere woonkosten betalen. Hij heeft de mensen die iets willen doneren gevraagd om vanaf nu te storten voor de stichting Lost-n-found Youth. Die zetten zich in voor jongeren die net zoiets als Daniel meemaken. Zijn boodschap: er is hoop voor iedereen, en het maakt niet uit wie of wat je bent!

De video hieronder is stiekem gefilmd door Daniel op de avond dat hij zijn ouders vertelde dat hij homo is.

Bron, bron, bron