Beauty / Gezicht
Gezicht

Wit oogpotlood: 3 ways to wear it

Op een simpele en makkelijke manier een frissere look creëren? Dat doe je in een handomdraai met wit oogpotlood! Voor sommigen is dit misschien oud nieuws, maar voor anderen wellicht een rots in de branding. Ik ontdekte het in ieder geval nog niet zo lang geleden en het werkt echt!

Wat heb je nodig:
- uiteraard: een wit oogpotlood (Ik gebruik een wit oogpotloodje van Hema)
- Eyeliner
- Eventueel mascara (op onderstaande foto’s is geen mascara op de wimpers aangebracht)

(Meer artikelen van onze Celeste bekijken? Hier vind je ze allemaal!)

Het verschil: links met wit oogpotlood en eyeliner, rechts zonder.

1. DOUBLE LINE
Trek een wat dikker lijntje boven je oog met het witte oogpotlood. Je kan voor een duidelijker effect je potloodje een beetje nat maken. Dit zorgt ervoor dat de kleur meer naar voren komt. Breng vervolgens een dun lijntje zwarte eyeliner aan, over het witte gedeelte. Et voilà.


Op deze manier creëer je eenvoudig een ‘frissere’ look.

2. WHITE CORNER
Zo gebruik ik wit oogpotlood het meest. Trek een wit lijntje vanuit je binnenste ooghoek, tot ongeveer het midden van je oog. Doe je oog dicht en maak dan ook de hoek van je oog wit met het potlood. Bij de onderkant ga je hetzelfde te werk als de bovenkant. Veeg met je vinger of een oogschaduwkwastje het wit oogpotlood een beetje uit. Trek tot slot met zwarte eyeliner een dun lijntje boven je wimpers om het af te maken. (TIP: laat de zwarte eyeliner iets verder van je ooghoek beginnen en zorg ervoor dat het zwart zo dicht mogelijk op je wimpers zit. Hierdoor valt het wit meer op.) Je kan daarna nog mascara aanbrengen.


Bovenste foto: white corner met highlight onder de wenkbrauw. Onderste foto: het verschil tussen de double line en de white corner.

3. HIGHLIGHT
Een wit oogpotlood is ook goed te gebruiken als highlighter! Bijvoorbeeld onder je wenkbrauwen of op de randen van je lippen. Als je het onder je wenkbrauwen aanbrengt, veeg het wit oogpotlood dan ook een beetje uit.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Stel ze gerust hieronder, of door een mailtje te sturen naar celestevanjoost@gmail.com!