Beauty / Gezicht
Gezicht

DIY: Pin-up Lippen

Altijd al willen weten hoe je retro make-up en haar uit de jaren 50 namaakt? Dan stellen we je nu even voor aan onze Annelon. Zij schrijft speciaal voor Vrouwen.nl een maandelijks artikel over make-up en kleding volgens de jaren 50 stijl.

Bij een make-up look uit de jaren 50 horen natuurlijk rode lippen. De tinten gaan van lichtrood tot dieprood. Draag wat jij mooi vindt en wat jou het beste staat. Het kan nog lastig zijn om het netjes aan te brengen, daarom geef ik een aantal tips.

Dit is wat ik heb gebruikt:

Hema Lip Brush 301
Hema Volumising Lipstick 06
Essence lipliner 08 Red Blush


1. Maak je lippen schoon en droog.
2. Breng met het lippotlood een lijn aan op je lippen en teken ze vervolgens helemaal in. Dit voorkomt dat je aan het einde van de dag enkel een rode lijn op je lippen hebt staan. De basis is er nu.

(De foto's zijn een tikje donker uitgevallen - sorry daarvoor. Volgende keer zorgen we dat ze nog duidelijker zijn!)

3. Vervolgens pak je het lippenseel en breng je daarmee de lippenstift aan op je lippen. Doe dit voorzichtig. Eventuele foutjes kun je wegwerken met een wattenstaafje.
4. Pak een tissue en hap hier in.


5. Breng een laatste laag lippenstift aan met het penseel.
6. Je kunt eventueel nog met concealer langs je lippen gaan om een strakkere lijn te creëren.


Ik heb producten van Hema en Essence gebruikt, met een klein budget kun je deze look al maken. Een aanrader voor als je een wat ruimer budget hebt is Maybelline Superstay 24 Color Lipstick. Deze lippenstift breng je anders aan: Je brengt eerst de kleur aan met de applicator en na een minuut breng je de balsem aan. Door de balsem blijft de lippenstift lang zitten. Red Passion 510 is een kleur die bij de jaren ’50 past.

Veel plezier!