Foundation review

Gezicht door Vrouwen redactie

Vandaag een keer geen tutorial, maar een review van naar mijn mening een van de meest belangrijke make-up producten in mijn stash, namelijk: foundation. Er zijn echt ontzettend veel verschillende soorten foundation verkrijgbaar en ook in alle prijscategorieën. Ik ga vandaag drie verschillende foundations laten zien, die ik allemaal heb gebruikt. Dit gaat van goedkoop naar iets duurder.

Natuurlijk heeft iedereen zijn eigen wensen aan foundation. Voor mij is het in ieder geval belangrijk dat de foundation goed dekkend is, ook lang blijft zitten en niet een té shiny finish heeft, al is dat laatste vaak goed te kiezen in de grote keuze die wij hebben. Ik laat vandaag de volgende foundations aan jullie zien:

Van links naar rechts zijn dit : de Essence Stay All Day foundation, de Studio Fix Fluid van MAC en als laatste de Perfection Lumière van Chanel.

Dit is mijn gezicht zonder foundation. Zoals je kunt zien heb ik behoorlijk rode wangetjes, en hier houd ik niet van! Vandaar ook dat foundation voor mij een belangrijk onderdeel is in mijn dagelijkse make-up routine. Deze rode wangen schijnen ook nogal snel door de foundation heen, vandaar dus dat ik graag een dekkende foundation heb. Verder draag ik hier gewoon een laagje mascara en een beetje wenkbrauw potlood.

Alvorens ik begin met mijn foundation op te doen, gebruik ik mijn face primer van Make-up studio. Deze egaliseert de huid en zorgt er ook voor dat de foundation wat langer blijft zitten.

De eerste foundation in de test is de Essence Stay All Day foundation. Deze foundation belooft 16 uur te blijven zitten. Dit is de eerste vloeibare foundation die ik ooit kocht. Hij komt in een pompflacon en je betaald €3,89 voor 30 ml. Erg goedkoop dus! Zoals je op de foto kunt zien is het een dikke foundation. Ik draag altijd twee laagjes foundation en dus ook van deze.

Hij smeert redelijk goed uit maar door de dikke substantie gaat dit niet geweldig. De dekking van deze foundation is redelijk, en hij voelt ook niet vervelend aan op de huid. Mijn ervaring met deze foundation is dat hij ook absoluut geen 16 uur blijft zitten. Bij lange na niet zelfs, maar dan moet ik eerlijk bekennen dat ik nog nooit een foundation heb gehad die dat wel deed. Conclusie: heel goedkoop, en zeker voor deze prijs een prima foundation! Enige echte minpuntje is dat deze foundation maar in erg weinig tinten verkrijgbaar is.

De volgende foundation is de Studio fix Fluid van MAC. Deze foundation zou goede dekking moeten geven en zoals mij in de winkel verteld werd, zou hij ook lang moeten blijven zitten. Precies wat ik zoek dus! De foundation kost €30,- voor 30 ml en is daarmee een stuk duurder dan de foundation van essence. Het eerste nadeel van deze foundation vind ik dat deze dus niet in een pompflacon zit, maar gewoon een draaidop heeft. De pomp kun je er los bij kopen en zoals jullie al eerder op de foto zagen heb ik dit ook gedaan. Deze kost €5,-. Overigens moet ik er wel even bij vermelden dat deze foundation in ontzettend veel tinten verkrijgbaar is.

De foundation is wat dunner dan de Essence en smeert naar mijn gevoel veel fijner uit. Ook hier gebruik ik wederom 2 laagjes. Hij dekt erg mooi en heeft een mooie finish, niet too much shine, maar ook niet heel erg mat. Deze foundation blijft een stuk langer zitten dan de Essence en hiermee kom ik in ieder geval mijn schooldag altijd door. Conclusie: Beter dan de Essence foundation, maar dat mag ook zeker wel voor deze prijs!

De laatste foundation en ook de duurste van het stel is de Chanel Perfection Lumière. Deze koop je voor €44,95 en ook hier zit 30 ml in. Wederom komt de foundation in een fijne pompflacon. Maar nu is de vraag, waarom is deze zo duur en wat is er zo veel beter aan dan al die anderen? Hij zou perfect matchen met je huid, een prachtige dekking geven en aanvoelen als een tweede huid.

Met dat laatste ben ik het absoluut eens. Hij voelt echt heel erg prettig op de huid. Hij is nog een tikkeltje dunner dan de foundation van MAC. Maar... het grote nadeel en zeker in verhouding met de prijs is dat hij voor mijn gevoel niet erg fijn uitsmeert. Ik doe er lang over voordat ik geen strepen meer zie. Conclusie: voor mij is dit niet dé foundation. De foundation is op zich prima en doet zijn werk maar in verhouding met de prijs vind ik deze echt te duur voor wat hij doet op mijn gezicht.

Al met al is mijn all-time favourite toch echt wel de foundation van MAC. Ik heb echt al veel verschillende foundations geprobeerd, maar toch betrap ik mezelf er iedere keer weer op dat ik terugga naar MAC: een Fijne, dekkende en langhoudende foundation die in prijs- /kwaliteitsverhouding dik in orde is!

Welke producten zouden jullie graag in vergelijking willen zien? Laat het mij weten!