UPDATE: Nog meer schokkende labels in Primark kleding: ‘Gedwongen om onmogelijke uren te werken’

Mode & trends door Vrouwen redactie

Eerder hadden we het al over de arbeidsomstandigheden in de fabrieken van Apple, dinsdag bleek ook bij Primark het een en ander mis te gaan. Een vrouw in Swansea, Engeland, vond een wel heel bijzonder label in haar nieuwe Primark jurk. In plaats van het reguliere labeltje met de wasinstructies vond ze een label waar met de hand een tekst in gestikt was, die luidde: ‘Forced to work exhausting hours’, wat te vertalen is als ‘Gedwongen om onmogelijke/uitputtende uren te werken’.

UPDATE: Er is een tweede kledingstuk van Primark opgedoken waar eenzelfde soort label in zat. 'Degrading sweatshop conditions', luidde de gestikte tekst op dit label. De 21-jarige Rebecca Williams uit Engeland vond dit label in een blauwe top met polkadots, die ze ook kocht bij de Primark in Swansea.

Eerste vreemde Primark label: Forced to work exhausting hours

Tweede vreemde Primark label: Degrading sweatshop conditions

De vrouw die het gekke label als eerste aantrof in haar Primark jurkje ziet de boodschap als een wanhopige roep om hulp van een overwerkte medewerker, die ergens in een sweatshop aan de andere kant van de wereld werkt voor een hongerloontje. Of dat echt het verhaal is of niet; feit blijft dat de kleding van Primark zo ontzettend goedkoop is dat het heel erg de vraag is hoe mens- en milieuvriendelijk die items geproduceerd kunnen zijn. In een reactie op dit incident zegt de winkelketen de jurk graag te ontvangen van de vrouw, om de zaak te kunnen onderzoeken.

Zou dit echt een kreet om hulp zijn van een slecht behandelde medewerker, of zou het een sneaky actie zijn van de concurrenten van Primark?

Bron, bron, bron