8 makkelijke manieren om er net even anders uit te zien

Mode & trends door Fleur

Al jaren kun je jou uittekenen in een spijkerbroek, een truitje en sneakers. Niets mis mee, maar je wilt weleens anders voor de dag komen. Op de volgende 8 manieren fix je dat heel eenvoudig!

Ja, je bent goed zoals je bent. En nee, je hoeft er niet als Isadora Paradijsvogel bij te lopen om een beetje op te vallen. Maar mocht je gewoon met een nét even andere look over straat willen gaan, dan kun je dat zo doen!
 

Coupe Rouge
Al jaren denk je erover, maar je durft niet: je manen verven. En dat snappen we, want door je haar een ander kleurtje te geven, kan je gezicht er meteen anders uit komen te zien. Dit is tegelijkertijd júist een reden om bij een kapper binnen te stappen als je als nieuw voor de dag wilt komen. Natuurlijk is het dan belangrijk dat je voor een kleur gaat die mooi past bij de tint van je gezicht, maar als dat in orde is, kun je erop rekenen dat je je als nieuw voelt.
 
Coupe Nouveau
Gaat je haar verven te ver voor je? Kijk dan of je een ander kapsel kunt proberen. Van halflang naar een pittige bob, of van coupe Gewoon naar volumebos. Hou je niet zo van een rigoureuze schaar in je haar, dan kun je er ook voor kiezen je haar anders te gaan dragen. Kijk een middag naar wat je staat. Een strakke zijscheiding, een hoge knot, een curly paardenstaart of een fake bob: er is genoeg om uit te proberen. Ideeën nodig? Wij hebben 15 x kapselinspiratie voor je klaarstaan.
 
Kleurtje op je nagels
Ze kunnen meer opvallen dan je denkt: je nagels. En daarom zijn ze perfect om je te laten shinen. Straal wat speelsheid uit door ze te lakken in een knalkleur, of laat ze er superverzorgd uitzien met een zelfuitgevoerde French manicure. Maar wat je ook met ze doet, het zal voor een extra touch aan je verschijning zorgen.
 

 
Accessoires
Hét gereedschap om je outfit in één keer op te leuken: accessoires. Een grote statementketting bijvoorbeeld maakt van een rustige look een knallend geheel, een grove armband van die serieuze uitdossing iets stoers. Met accessoires kun je ook blijven wisselen, waardoor je steeds een look creëert die bij de situatie past. Zo kun je dus constant verrassend uit de hoek komen, zonder dat je elke keer een nieuwe garderobe moet aanschaffen.

Nieuwe kledingcombinaties
Toe aan een spiksplinternieuwe outfit? Ren niet meteen naar de H&M. Kijk eerst eens wat je in je kast hebt, want dat is je persoonlijke vintagekist! Haal al je kleding eruit, geef de items die je echt niet meer draagt weg en probeer met alles wat overblijft nieuwe combinaties uit. Schrijf een mogelijk setje niet meteen af; kijk eerst hoe het staat en laat je verrassen. Je zult ervan versteld staan hoeveel nieuwe outfits je met de spullen die je al hebt, kunt maken. 

Pimpen

Als je uitgekeken bent op die ene blauwe trui, hoef je hem nog niet meteen weg te gooien. Je maakt hem en jezelf eenvoudig als nieuw door de trui te pimpen. Denk aan bekleden met pailletten of studs of het erop strijken van figuurtjes. Zo kom je ook nog eens origineel voor de dag. Mocht je wat inspiratie kunnen gebruiken: wij verzamelden 5 DIY’s zonder naald en draad voor je.
 

 
Ander kleurtje op je gezicht
Wat rode rouge en zwarte mascara, zo zou jij je dagelijkse make-uplook beschrijven. Tja, het is veilig, maar een ander kleurtje op je gezicht doet direct wat voor je verschijning. Probeer bijvoorbeeld eens (knal)roze rouge in plaats van rode, of verwissel je nude-lippenstift voor een variant met een aanwezig kleurtje – er zit vast wel een tint tussen die bij jouw huidskleur past. Je kunt niet alleen kleuren veranderen, maar ook andere make-up gebruiken. Speel bijvoorbeeld eens met een eyeliner of oogschaduw. Of gebruik er juist wat minder van.

Nieuw montuur
Draag je een bril en ben je wel toe aan een nieuwe ooglook? Kies dan voor een nieuw montuur. Dat kan even lastig zijn, omdat je die alle kleuren, vormen en maten hebt, maar dat is ook het leuke: je kunt voor een totaal andere bril gaan dan je eerst had. 

Hoe zorg jij voor een net wat andere look?