Hoe draag je de boyfriend jeans?

Mode & trends door Xandra
Dat comfort voorop staat in de modetrends van deze zomer wordt maar weer eens bewezen door deze trend, die overigens ook zonder vriendje toegankelijk is. De boyfriend jeans draag je chic, casual of gewoon precies zoals jij wilt.
 
Opeens was hij daar, de boyfriend jeans! Hij dook op om de kont van menig model op de catwalk en is vervolgens ook niet meer weg te denken uit de winkels. Ikzelf dacht deze trend maar even over te slaan. Met brede heupen en flinke bovenbenen kun je toch beter voor een getailleerd exemplaar gaan? Zo’n wijde broek laat alles alleen maar groter lijken, dacht ik. Maar net als met de maxi dress veranderde ik van gedachte zodra ik per ongeluk een te grote broek aan trok en nu ben ik ook overtuigd: de boyfriend jeans is hip!
 
Pasvorm
Net als met de gewone jeans is het belangrijk dat je kiest voor de goede pasvorm. Ga dus niet voor té wijd om een hobbezak-effect te vermijden, maar kies ook niet voor te strak. Als de broek namelijk te strak om je bovenbenen zit, krijg je een soort opbolling in het kruis – niet charmant dus – en als hij te strak zit om de  taille, ontstaat de zogenaamde muffintop. Passen is dus belangrijk. Bereid je voor op een lange dag – of koopavond – en sleep een stuk of tien verschillende exemplaren, maten en modellen mee je pashokje in.
 
Ook zijn er verschillende manieren waarop een boyfriend jeans gedragen kan worden. Denk bijvoorbeeld aan een high-waisted model, een stoer exemplaar met flink wat scheuren of mijn persoonlijke variant: een boyfriend jeans met opgerolde pijpen. Ook hier geldt: trek gewoon wat verschillende stijlen aan en kijk wat jij het leukste vindt.
 

Combinaties
Wanneer jij je perfecte boyfriend jeans gevonden hebt, is het tijd om te kijken naar de combinaties. Hoe draag jij je jeans het liefste en wat is jouw stijl? Dat je voor een superstoer gescheurde broek kiest ,betekent niet dat je deze moet combineren met een leren jasje, bandshirt en biker boots. In tegendeel, het is juist leuk om daar dan een chique blazer of mooie blouse op te dragen. 
 
Ook de preppy-chique look à la Tommy Hilfiger en Ralph Lauren – wederom helemaal hip deze zomer – is goed te bereiken met een boyfriend jeans. Rol de pijpen op en draag er een leuk shirtje met bretonstreep op. Niets voor jou? Ga dan voor stoer en sexy en combineer deze nette variant van de boyfriend jeans dan juist met een zomerse crop top. Je kunt alle kanten op!
 
Accessoires
Dat geldt overigens ook met betrekking tot accessoires, want ook hiermee kun jij jouw boyfriend jeans een totaal andere look geven dan je in eerste instantie zou denken. Denk bijvoorbeeld aan een goede statement ketting of juist een flink aantal kleine armbandjes. De opgerolde of enkelvariant van de boyfriend jeans leent zich daarnaast uitermate goed voor een leuk enkelbandje. Een gevlochten exemplaar met veel kleur of juist een subtiel gouden kettinkje.
 
Doorslaggevend zijn wat mij betreft de schoenen die je onder jouw jeans aantrekt. Een paar hoge hakken geeft de outfit direct een superfashionable tintje, terwijl je met een paar goede sneakers juist weer de stoere kant op trekt. Wat het overigens niet minder fashionable maakt, want ook een paar Nike Air Max of old school Adidas Superstar zijn niet meer weg  te denken uit het modebeeld deze zomer. Maar daarover later misschien meer. Na al die inspiratie ren ik snel naar de winkel om mijn volgende boyfriend exemplaar te scoren! 
 
Lees ook Xandra's vorige modeartikelen! 


Xandra (24) is afgestudeerd journalist. Ze schrijft voor verschillende tijdschriften en websites en heeft haar eigen blog op xannsplace.com, maar bovenal is ze een echte fashionista.

Ze is gek op kleding, schoenen en accessoires en daardoor eigenlijk altijd blut, maar wel voor een goed doel natuurlijk.

Dit modemeisje is altijd op de hoogte van de laatste trends en deelt die graag met jou op Ze.nl.