Beauty / Gezicht
Gezicht

Summer Essentials

Sophie noemt zichzelf ook wel Mademoiselle Sophistiqué. Ze is een 20-something beauty addict met een passie voor schrijven. Als gewezen student Taal- en Letterkunde heeft ze sinds de zomer van 2012 haar uitlaatklep gevonden in het online gooien van al haar avonturen in make-upland. Elke maand schrijft ze een blog voor Vrouwen.nl.

Het is zover. Finally. De zomer is officieel in het land, en het ziet ernaar uit dat little miss sunshine herself het ook eindelijk begrepen heeft. Het uitgelezen moment om u mijn 10 essentials voor de komende zomer te laten zien!

In de zomer hou ik het qua foundation redelijk beperkt. In praktijk komt dat neer op een iets lichtere versie van mijn favoriete foundation, namelijk de Estée Lauder Double Wear Light. Geloof mij, met deze zie je er zelfs na een frisse duik in het zwembad nog picture perfect uit. Op de dagen dat het nog wat minder mag zijn ga ik enkel voor de Full Cover concealer van Make Up For Ever. Uiteraard kunnen we in de zomer niet zonder poeder. Persoonlijke favoriet is het Blot Powder van MAC (dat kan u ook wel zien aan de gigantische pan).

Voor bleekscheetjes zoals ik is bronzer een must. Met Hoola van Benefit krijg je een natuurlijk maar bijzonder effectief resultaat. Ook wat het aanbrengen van contour betreft is deze het neusje van de zalm. Omdat ik ‘s zomers niet te veel producten wil gebruiken ga ik vaak voor een blush en highlighter in één: lievelingetje du moment is deze Mood Light van Hourglass.

Als het zonnetje schijnt blijf ik liever weg van smokey eyes. Warm weer staat voor mij jammer genoeg ook meteen gelijk aan hooikoorts, en met die tranende ogen is de grens tussen smokey eyes en panda-ogen nogal snel overschreden. In plaats daarvan hou ik het simpel met een onverwoestbare gel eyeliner (Fluidlines van MAC for the win) en wat waterproof mascara, zoals deze Noir Couture van Givenchy.

Met dat zomerse weer kan ik niet zonder mijn Body Splashes van Victoria’s Secret. Ze zijn lekker verfrissend en ruiken bovendien ook nog eens goddelijk. Uiteraard mogen we ook de zonnecrème niet vergeten! Deze van Avène is super compact en gaat dus overal mee naartoe. Tot slot kunnen onze haartjes in de zomer ook wat extra liefde gebruiken. De Huile Lactée van Kerastase verzorgt en voedt mijn haar niet alleen, maar beschermt het ook nog eens tegen de schadelijke zonnestralen. Win win!

Wat zijn jouw levensnoodzakelijke producten in de zomer?