Beauty / Gezicht
Gezicht

Make-up tips voor warme zomerdagen

Lavinia is 19 jaar, studeert voeding en gezondheid, en is beautyblogger voor Vrouwen.nl! Lavinia: "Ik ben helemaal gek op make-up, beautyproducten en het uitproberen van beautytrucjes. Het allerleukste vind ik om al mijn tips en tricks met jullie te delen. Geniet van mijn beautyblogs!"

Het is zomer en je merkt het overal. Vandaag misschien even niet, maar in de bladen staan pagina's vol met bikini's, op straat zie je overal shorts, jurkjes en sandaaltjes. Je doet zonnebrillen op in winkels en maakt selfies met je beste vriendinnen. Ja hoor, ik heb al helemaal een zomergevoel! Met lekker weer kun je natuurlijk niet je winter make-up routine blijven gebruiken. Daarom hier wat tips.

Minderen met foundation
Met de hitte ga je natuurlijk ook veel meer zweten. Hoe vies is het dan als je je foundation eraf zweet? Het beste is natuurlijk om dan geen foundation te gebruiken, maar alleen concealer op de plekken die je wilt verbergen. Ik snap wel dat sommige van jullie toch foundation willen gebruiken, maar gebruik dan een dun laagje of gebruik een gekleurde dagcrème en vergeet niet om een poeder eroverheen te gebruiken. Dat zorgt ervoor dat je huid minder gaat glimmen.

Kleur!
Je moet niet bang zijn om wat kleur op je gezicht aan te brengen. Je kunt heel veel kleur gebruiken voor je ogen. Nu is de perfecte tijd daarvoor! Je kunt bijvoorbeeld verschillende pastelkleuren oogschaduw gebruiken en een spetterende ooglook maken. Je kunt het ook simpel houden en bijvoorbeeld een blauw of groen lijntje onder je ogen tekenen. Het is heel simpel, maar toch lekker opvallend! Kijk wel uit, als je oog make-up opvallend is, moet je wel je lipkleur rustig houden.

Bescherming tegen zon
Het is heel belangrijk dat je je huid tegen de zon beschermt. Als dat niet doet, heeft dat veel nadelen. Je huid kan bijvoorbeeld sneller verouderen. Begin daarom altijd met een laag zonnebrandcrème of een dagcrème met SPF voordat je de rest van je make-up doet. Laat het wel eerst intrekken.

Eyeliner
Ook je oogleden zweten meer in deze hitte. Dus kijk ook uit met oogpotlood. Als je bijvoorbeeld een lijntje onder je ogen doet, kan dat makkelijk uitlopen. Dus het beste is om alleen boven je oog een lijntje te doen. Je kunt natuurlijk ook vloeibare eyeliner gebruiken. Dat blijft veel beter zitten. Als je een simpel lijntje op je ogen hebt maar toch wilt opvallen, kun je een knalkleur op je lippen doen zoals knalroze. Als je het iets subtieler wilt kun je bijvoorbeeld een koraalkleur gebruiken.

Zonnebril
Heb je helemaal geen zin of tijd om make-up op te doen? Dan is er gelukkig altijd nog de zonnebril! Dan hoef je er helemaal geen moeite voor te doen om er fabuleus uit te zien.

Het belangrijkste is dat je geniet van dit weer, dus verspil niet een halve dag door make-up op te doen. Je kunt gewoon alleen je zonnebril op doen en naar buiten gaan!

XOXO