De Beste Anti-Kater Tips

Eten door Vrouwen redactie

Wie kent niet dat allesoverheersende miserabele gevoel na een avond met iets te veel cocktails? Daarom hierbij een top 11 met anti-kater tips. Doe er je voordeel mee!

11. Gember

Gember helpt de spijsvertering. Het is een sterke antioxidant en zou zomaar je dag kunnen redden.

10. Honing

Honing is ook een antioxidant en zit vol met fructose en glucose. Meng met iets anders (thee, yoghurt) of eet gewoon een eetlepel zo uit de pot.

9. Cactus

Cactus vermindert misselijkheid, verhelpt een drove mond en wekt eetlust op.

8. Eieren

Eieren bevatten cysteine. Cysteine is een aminozuur dat acetaldehyde afbreekt, een giftige stof die ontstaat bij de verbranding van alcohol.

7. Coca Cola

Een oude vertrouwde: Coca Cola doet wonderen voor een maag die van slag is.

6. Vette troep als ontbijt

Vettig voedsel bedekt de binnenwand van je maag, waardoor alcohol die nog in je maag zit minder makkelijk wordt opgenomen.

5. Gatorade + Banaan

Electrolieten brengen je vochtbalans weer in orde. Alcohol droogt je uit en vermindert de concentratie aan vitamine B6 en B12, dat Gatorade aanvult. Bananen zorgen dat alcohol sneller verteert.

4. Bloody Mary

Nog meer alcohol zou ook kunnen helpen. Mocht vast voedsel geen optie zijn, probeer dan gewoon een Bloody Mary.

3. Pho Soep

Vietnamese rijst noedels met bouillon en vlees zorgen voor hydratatie en vullen je maag. Bovendien bevat deze soep kruiden die giftige afvalstoffen te lijf gaan.

2. Pad Thai

Pad Thai vult je maag met een flinke laag noedels, eieren en limoen, en garnalen, kip of tofu.

1. Matzo Soep

De helende krachten van de matzo bal zijn niet voor niets beroemd. Het staat bekend als Joods penicilline en maakt korte metten met je kater.