Travel tip: ontmoet de locals!

Reizen door Vrouwen redactie

Al een tijd is het maken van verre reizen weer helemaal hot en happening. Verre landen bezoeken, backpacken en niets van tevoren plannen staat bij heel wat jongeren in Nederland op de bucket list. Want, we snappen het wel, want hoe gaaf is het om op het strand van Bali een duik te nemen in de zee of voor een tempel in Vietnam te staan?! Nu de zomer er aan komt en de vakanties bijna gaan beginnen of al begonnen zijn hebben vast velen van jullie prachtige plannen (of dromen, zoals ik). Nu zijn wij laatst op een ontzettend leuk initiatief gestuit: I Like Local. En serieus, het is een gouden tip als jij gaat of droomt van verre reizen naar bijvoorbeeld Cambodja, India, Indonesië, Laos, Nepal, Sri Lanka, Thailand of Vietnam. Daarom wilde we het graag met jullie delen.

I Like Local heeft als idee dat reizigers zich een local voelen in een van de bovenstaande landen. Dit kan op allerlei manieren, denk bijvoorbeeld aan een overnachting bij locals, een lokaal etentje, een tour tochtje met bijvoorbeeld de fiets of de boot of iets cultureels zoals een lokale muziekavond. Je kunt dus zelf kiezen welke dingen jij dus op jouw bestemming als een local wil uitproberen. Op de site staat uitgebreide uitleg per keuze, evenals de kosten die eraan verbonden zijn - die trouwens ook niet heel veel voorstellen. Ontzettend cool dus!

Zie jij jezelf niet met allemaal locals een tocht naar de grootste waterval van Sri Lanka maken? Nou, ik wel hoor!Bron: http://www.i-likelocal.com/