Online leven met Tomodachi Life

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Natuurlijk speelt het échte leven zich offline af, maar ook online gebeurt er heel veel. Met het nieuwe online spel Tomodachi Life van Nintendo kun je die twee werelden samen laten komen, door mensen uit je omgeving een rol te laten spelen in de game! Je gaat met je Mii, een lookalike van jezelf, een leven leiden op je eigen eiland. We zouden er heel veel over kunnen vertellen, maar dat gaat natuurlijk het beste als we het spel gewoon uitproberen. Micky sloeg aan het spelen op de Nintendo 3DS XL!

Hier zie je Micky's Mii, naar haar eigen afbeelding

Dit spel begin je met het maken van je eigen personage! Dit kan handmatig of door middel van het maken van een foto, super simpel. Mijn Mii kreeg blauwe ogen, blond haar en eeuwige rode wangen. Ook kon ik de lengte van mijn Mii aanpassen! Mijn lengte: dwerg. Maar zelfs na deze aanpassingen was ik nog niet klaar met het maken van mijn Mii. Het is namelijk de bedoeling dat je je personage een passende persoonlijkheid en stem geeft die precies aansluiten op die van jezelf; een echte mini-Mii dus. De laatste stap is om een passende naam te bedenken voor het eiland waar je op gaat wonen. Je kan je eiland lekker vertrouwd maken en het bijvoorbeeld ‘Urk’ noemen of helemaal los gaan en voor ‘Unicorn-rainbow-land’ gaan, aan jou de keuze. Mijn eiland werd uiteindelijk A'dam - ik had even niet zo veel inspiratie.

In je uppie op zo’n eiland zitten is natuurlijk niet zo leuk, ik maakte daarom een leuke buurman voor mijn Mii. Buurman Harrie is een bijzonder type, hij lacht niet veel, is minstens twee meter lang en heeft altijd zware wallen onder zijn ogen. Ondertussen werd iedereen thuis wel nieuwsgierig naar wat ik nou precies op die 3DS aan het doen was en stonden ze er op dat zij ook in het spel verwerkt zouden worden. Binnen 10 minuten stonden er dus 3 lookalikes van mijn familie op mijn eilandje, gezellig! Met de camera van je Nintendo DS XL maak je een foto van je familielid, vriend, vriendin of favoriete buurvrouw, hierna maakt het programma zelf een look-a-like Mii van de gefotografeerde persoon!

Ook Claartje kon het niet laten met mijn Mii te spelen, maar ze gaat nu ook haar eigen Mii maken!

Nu mijn eilandje aardig vol zit met bekenden (en Harrie), is het tijd om me te concentreren op de wensen van mij eilandbewoners. Want net zoals elk normaal mens krijgen deze Mii’s honger, dragen ze graag de laatste mode-items of hebben ze zin om een spelletje te spelen. Als je Mii’s gelukkig zijn ontvang je punten en items, om zo weer verder te komen in dit spel.

Voor zo’n grote groep eilanders zorgen klinkt als een hele opgave, gelukkig zijn ze niet al te veeleisend. Dit is namelijk een game die je niet uren achter elkaar hoeft te spelen. Pak je DS XL er bij als je even niks te doen hebt en kijk of er nog wat valt te beleven op het eiland! Binnenkort krijgen jullie een update en horen jullie hoe het gaat op mijn eiland!

Kijk hier voor meer info over Tomodachi Life.


- Dit is een advertorial -