Beauty / Gezicht
Gezicht

De trukendoos 3: poezelige voetjes

Bij Vrouwen.nl houden we van tips en trucs en alle dingen die het leven makkelijker maken. Daarom introduceren we... *tromgeroffel*... de Trukendoos! Na deel 1 en deel 2 volgt natuurlijk de derde editie van de Trukendoos. We zijn ervan overtuigd dat jullie, onze trouwe lezeressen, bomvol informatie zitten en daarom vragen we jullie om deze informatie met alle andere lezeressen te delen. Elke maand zullen we een ander onderwerp aansnijden. Deze maand is dat hoe je meer volume in je haar krijgt. Laat tips die volgens jou ontbreken achter in een reactie, zodat iedereen er wat van kan opsteken!

Droom weg bij het beeld dat je met je blote voeten over het strand loopt, waarbij het zand tussen je tenen glipt en jij alleen maar kunt lachen, omdat je voeten zo allemachtig prachtig zijn. Je voeten zijn de trots van je lichaam! Wie had dat gedacht. Jij zelf waarschijnlijk niet. Maar het kan wel! Mooie voeten zijn voor iedereen weggelegd. Het geheim zit hem in de verzorging, en vooral het bijhouden ervan.

1. Voorzichtig met een scheermesje het eelt verwijderen. Niet teveel, want eelt zit er niet voor niks. Eelt heeft namelijk een beschermende functie. Het biedt zowel bescherming tegen pijnlijke ondergronden als tegen infecties.

2. Verwijder eelt wanneer je voeten droog zijn. Als je je voeten eerst laat weken, neem je al snel teveel vel mee waardoor de huid sneller scheurt.

3. Nadat je het eelt verwijderd hebt en je voeten mooi hebt opgepoetst kun je je voeten wel in de week zetten. Doe dat met een scheutje olijfolie of babyolie zodat je voeten baby zacht worden. Scrub de laatste restjes overtollige eelt weg met bijvoorbeeld een mengsel van honing en zeezout. Hierdoor bevorder je ook nog eens de bloedsomloop.

4. Wanneer je voeten lekker zacht uit de week komen zijn je nagelriemen zacht genoeg om ze aan te duwen (dus in de richting van je voet). Herhaal dit aanduwen één keer in de week om je voeten ook mooi te houden.

5. Als je voeten vermoeid zijn, bijvoorbeeld na een ellenlange dag alle winkels die de binnenstad kent leeggeroofd te hebben, leg je voeten dan hoger dan de rest van het lichaam, zodat al het opgehoopte bloed weer uit je voeten trekt.

6. Als je geen speciale voetcrème in huis hebt, gebruik dan bodybutters, kokosolie of olijfolie. Smeer je voeten in voor het slapen gaan. Dat is niet alleen omdat je anders met je voeten door je schoenen glibbert als je het overdag gebruikt, maar ook omdat je in je slaap warm onder de dekens ligt en je een beetje zweet, waardoor je poriën verder openstaan dan overdag.

Heb je nog meer tips die aansluiten, deel ze dan onder dit bericht met elkaar. Volgende maand trekken we de trukendoos weer open en die zit vol met tips om je wenkbrauwen te epileren. Stuur al jouw favoriete tips naar info@vrouwen.nl, of upload ze hier en lees ze volgende maand terug op de website!

Beeld: Bron, bron