Nude look tutorial: Paula's Choice The Nude Mattes Palette

Gezicht door Vrouwen redactie

De zomerse nude make-up keert weer terug. Dit is een look waarbij het lijkt alsof je er make-uploos uitziet, maar dan wel op een manier waar de Fransen zo bekend om staan: tot in de puntjes perfect. En we weten allemaal dat je daar make-up voor nodig hebt. Dit jaar is de nude look vooral een look die je draagt zonder mascara. Knallend gekleurde lippen zijn wel toegestaan. Het liefste in de oranje variant van rood. Met het Paula's Choice oogschaduw palette The Nude Mattes vonden we uit hoe je deze look kunt maken. En eigenlijk is die hartstikke simpel.

Een prachtig palette dat precies uitstraalt waar het merk voor staat: pure schoonheid zonder extra toegevoegde poespas.


De kleuren zijn heel mooi gepigmenteerd, maar helaas komen ze met het penseel dat bij het palette geleverd wordt niet zo mooi tot hun recht. Het bijgeleverde penseel is namelijk vrij stug en daarom raden we aan om een zachter penseel te gebruiken voor het aanbrengen van de oogmake-up, waardoor je de oogschaduw beter kunt blenden.


Voor de nude look beginnen we met een natuurlijke, warme tint die je vanaf de buitenste ooghoek net boven de arcadeboog naar binnen veegt. Je mag deze handeling best een aantal keren herhalen. Wanneer er een mooie, volledige streep zichtbaar wordt veeg je de streep uit in de richting van je wimperrand totdat het hele ooglid gekleurd is. Door bij de buitenste ooghoek en boven de arcadeboog te beginnen zullen deze delen het donkerste worden.



Vervolgens zet je een lichte kleur, wij hebben gekozen voor gebroken wit, in een streep aan, boven de wimperrand.


Het midden van je ooglid en je binnenste ooghoeken stip je iets aan met een glanzende lichte oogschaduw. Niet te opvallend, waardoor er een natuurlijke glow ontstaat.


Dit gaat waarschijnlijk geheel tegen je natuur in, maar laat die mascara achterwege. Zodra je mascara aanbrengt zie je meteen hoeveel make-up je eigenlijk op je gezicht hebt, en is het hele natuurlijke effect weg. Kijk maar:


Ook leuk, maar niet helemaal nude. Hoewel we hier de wimperranden wel extra hebben aangezet met donkere oogschaduw.


Het oogschaduw palette dat we gebruikten is verkrijgbaar op Paulaschoice.nl voor €40,-.

Ga jij ook zo'n nude look proberen?