Hoe je het meeste uit je gezichtsmasker haalt

Gezicht door Vrouwen redactie

Een gezichtsmasker op z’n tijd is heerlijk. Even ontspannen, even rust. Daarnaast is het natuurlijk ook nog eens supergoed voor je huid. Om een masker nog beter zijn werk te laten doen hebben we 10 tips voor je op een rijtje gezet.

1. Verwijder al je make-up en maak je gezicht goed schoon. Als er nog make-up in de weg zit zal het masker niet goed zijn werk kunnen doen.

2. Lees de instructies. Klinkt een beetje simpel en dat is het natuurlijk ook, maar lees nou gewoon even die instructies! Elk masker werkt anders en moet anders worden aangebracht, eraf worden gehaald en korter of langer intrekken.

3. Test het masker. Voordat je het masker meteen op je hele gezicht smeert is het verstandig om een klein beetje uit te proberen. Doe een klein beetje op je arm of je kaaklijn en kijk of er een reactie uitbreekt. Als dat na een paar uur nog niet het geval is kun je het veilig op je gezicht smeren. Dit is zeker verstandig om te doen wanneer je een gevoelige huid hebt!

4. Scrubben! Scrub je huid, zodat de dode huidcellen weg zijn en het masker extra goed in de huid kan trekken.

5. Open je poriën. Ga even boven een bak kokend water hangen of ga eerst onder de warme douche. Op deze manier openen je poriën zich en zal het masker beter de huid intrekken.

6. Breng het masker gelijk over de huid aan. Zorg dat je overal evenveel smeert en smeer er ook een royale hoeveelheid op.

7. Laat het masker zitten voor zolang als het moet zitten. Niet korter, dan hebben de ingrediënten hun werk nog niet kunnen doen en niet langer, want dat heeft vrijwel tot geen nut.

8. Dep je gezicht droog na het afwassen van het masker. Niet wrijven, dat zal de huid alleen maar irriteren.

9. Laat je huid ademen, smeer er minstens 10 minuten na het afspoelen van het masker geen crèmes of andere dingen op.

10. Relax. Neem met het masker een moment van rust. Lees een tijdschrift, kijk je favo serie of drink een kopje thee. Even helemaal niets!

Bron, bron, bron, bron, bron and bron