Tutorial: zo maak je 3x een écht mooie WK look

Gezicht door Vrouwen redactie

Onze nieuwste beautyblogger Loes is al heel lang een ware beauty addict. Om hier wat mee te doen en al haar kennis te delen schrijft ze elke maand een beauty artikel voor jullie!

“Het WK komt eraan, en dat brengt ook de WK-fever met zich mee. De oranje-jurkjes zijn er weer om ons oranje legioen te supporten, maar wat als dit nou too much is voor jou? Dan kun je natuurlijk ook voor een mooie make-up look gaan. Hoe doe je dat? Nou, dat laat ik je zien! De eerste, uitgebreide look die ik ga uitleggen, is een mooie look met oranje kleuren. Op en top WK stemming dus. Deze laat ik stap voor stap zien.

Je hebt nodig:
- een primer
- kwastjes
- mascara
- een bruin oogpotlood
- oogschaduwkleuren die ongeveer gelijk staan aan deze:

Je begint altijd met het smeren van een primer over je ooglid, zodat de look beter blijft zitten. Vervolgens breng je op bijna het gehele ooglid, in de crease en op de onderste waterlijn, de fel oranje oogschaduw aan.


Nu pak je de donkere gouden oogschaduw en breng je die aan op de buitenkant van je oog en een beetje naar het midden toe.


Om een beetje extra toe te voegen pak je de donkerbruine oogschaduw en gebruik je die alleen in het uiterste hoekje van je oog. Hoe donkerder je deze maakt, hoe heftiger de look wordt!


Als laatste gebruik je de licht gouden oogschaduw aan de binnenkant van je oog om de look wat op te frissen.


Blend het geheel met een fluffy kwast zodat er geen harde lijnen meer overblijven, maar zorg er wel voor dat het oranje in het midden fel blijft. Een beetje voorzichtiger dan normaal dus.


Tijd om de look af te maken! Ik heb hiervoor een bruin oogpotlood gebruikt op mijn oog en op de onderste waterlijn. Dit hoeft niet, maar persoonlijk vind ik dat het de look mooi afmaakt. Hierna doe ik mascara op. Tada!


ORANJE LOOK 2
Een andere tip zijn oranje lippen! Niet alleen leuk voor het WK, maar ook voor de zomer. Deze Lip-blush stick van Lookx, heb ik in de kleur Caribana.



ORANJE LOOK 3
Voor de echte lefhebbers heb ik een extra look die ook niet zo moeilijk is om te maken. Deze look maak je door eerst over het gehele oog witte oogschaduw aan te brengen. Zorg ervoor dat op de buitenste ooghelft het wit iets intenser is. Dit kun je doen door de oogschaduw nat aan te brengen zodat het wit feller is. Vervolgens maak je de rode lijn boven je crease en de blauwe lijn aan de onderkant. Nog een mooie mascara erbij, et voilà!

Zo, nu ben je helemaal klaar om onze knappe voetballers te supporten! Veel plezier met het maken van deze looks (en met de voetbalwedstrijden) en tot de volgende keer!