DIY nail art: aquarel nagels

Gezicht door Vrouwen redactie

Er zijn genoeg standaard kleurtjes nagellak die de winkels vullen. Maar waarom zou je maar één kleurtje gebruiken? Waarom niet gewoon meerdere kleurtjes! Je weet vast al wat we bedoelen: de prachtige aquarel nagels, die eruit zien als een heus schilderij. Maar hoe maak je dat nou? Wij hebben een best wel easy stappenplan voor je. Ga jij het ook proberen?

Wat heb je nodig?

- Vijl
- Nagellak kleurtjes - in dit voorbeeld worden pastelkleuren gebruikt
- Nagellak top en base coat
- Nagellak remover
- Shotglaasje
- Stevig kwastje


Stap 1. Vijl je nagels in de gewenste vorm.

Stap 2. Lak je nagels met een base coat nagellak.


Stap 3. Neem een ondertoon kleur die je graag wilt, in dit geval wordt wit gebruikt. Lak hier je nagels twee keer mee en laat dit goed drogen.


Stap 4. Neem een stukje plastic of dunne folie en druppel dan van elke kleur die je wilt gebruiken een druppel op het plastic of folie.

Stap 5. Plaats ernaast een beetje nagellak remover in bijvoorbeeld een shot glaasje of een kommetje (dat je niet meer gaat gebruiken).


Stap 6. Gebruik het kwastje, dip het in de nagellakremover en vervolgens in de kleurtjes op je plastic of folie. Vervolgens dip je het kwastje gevuld met nagellakremover en de nagellak op je nagel. Dit doe je per kleur, zoveel als je zelf mooi vindt.


Stap 7. Dip vervolgens je kwastje weer in de nagellak remover en ga vervolgens snel over je nagel heen zodat de kleuren een beetje gemixt worden.

Stap 8. Laat je nagels goed drogen.

Stap 9. Lak een top coat nagellak er over heen.

Voilà, dat was hem! Dat kan jij ook toch?


Als je niet zo van pastel tinten houdt hebben we hier ook nog andere inspiratie voor je op een rijtje gezet:

Bron,bron,bron,bron,bron