Beauty / Gezicht
Gezicht

De Trukendoos 2: meer volume in je haar

Bij Vrouwen.nl houden we van tips en trucs en alle dingen die het leven makkelijker maken. Daarom introduceren we... *tromgeroffel*... de Trukendoos! Deel 1 van deze serie lees je hier. We zijn ervan overtuigd dat jullie, onze trouwe lezeressen, bomvol informatie zitten en daarom vragen we jullie om deze informatie met alle andere lezeressen te delen. Elke maand zullen we een ander onderwerp aansnijden. Deze maand is dat hoe je meer volume in je haar krijgt. Laat tips die volgens jou ontbreken achter in een reactie, zodat iedereen er wat van kan opsteken!

Wanneer je je haar wast met mengsel van shampoo en zout in gelijke hoeveelheden krijgt je haar meer structuur, waardoor het enorme proporties aanneemt. Daarvoor hoef je dus geen (dure) salt spray te kopen.


Droogshampoo
Het is een oude bekende, maar daarom niet minder werkzaam: was je haar met bier. Laat het een paar minuutjes inwerken en spoel het weer uit. Het beste is om je haar daarna alleen met water te wassen voor het optimale resultaat. Helaas ruikt je dan wel alsof je net uit de plaatselijke kroeg komt rollen. Om de geur te veraangenamen hoef je niet per se je haar met shampoo te wassen. Je kunt de geur ook opfrissen met een lekker ruikende droogshampoo.

(Talk)poeder
En dan blijven we even bij de droogshampoo, want behalve dat die je haar vetvrij maakt zonder dat je het hoeft te wassen, geeft het veel structuur en mega veel volume aan je haar. Wist je dat talkpoeder ongeveer dezelfde functie heeft? Om meer volume in je haar aan te brengen kun je namelijk ook een beetje talkpoeder over je haar strooien. Kleine beetjes die je goed uitwrijft. Talkpoeder neemt het vet uit je haar op en het zorgt voor beestachtig volume, alleen verstikt het je hoofdhuid enigzins. Hou je hier niet zo goed van, dan bestaat er ook speciaal structuurpoeder voor je haar dat verkrijgbaar is in elke drogisterij. Ook van het huismerk.


Toupeer je haar totdat je erbij neervalt.


Was je haar hooguit één of twee keer per week met shampoo. Shampoo is namelijk helemaal niet zo goed voor je haar. Op de andere dagen kun je je haar best wassen, maar niet met shampoo. Was het alleen met water of gebruik alleen conditioner. Je zal merken dat dit wonderen doet voor je haar en hoofdhuid. Na een week voelt je haar al anders aan. Stugger, maar wel gezonder.


Föhn je haar naar buiten. Hierbij kun je het beste de hulp inschakelen van je vriend "de ronde kappersborstel".


Laat je haarelastiekjes achterwege en vervang ze door haarklemmetjes als je je haar toch bij elkaar wil binden. Haarelastiekjes knellen je haar af waardoor het op die plek beschadigt en zelfs afbreekt. Omdat je haar groeit, zal een steeds groter deel van je haar beschadigen. Niet meer doen dus. Wel een goede optie is de Invisibobble.


Ga regelmatig naar de kapper. Hoe eng die man of vrouw met de schaar ook is, het doet je haar goed om minstens één keer in de drie maanden langs te gaan. Doe het niet zelf, tenzij je de kneepjes van het vak kent, want het doet je haar meer kwaad dan goed. En doe het al helemaal niet met een botte huis-tuin-en-keuken-schaar, tenzij dode punten ín je haar wil knippen in plaats van eruit.Heb je nog meer tips die aansluiten, deel ze dan onder dit bericht met elkaar. Volgende maand trekken we de trukendoos weer open en dan gaat het over tips om je voeten te verzorgen nu het blotevoetenweer op de loer ligt. Stuur al jouw favoriete tips naar info@vrouwen.nl, of upload ze hier en lees ze volgende maand terug op de website!