Epileerzeer

Gezicht door Vrouwen redactie

Sophie noemt zichzelf ook wel Mademoiselle Sophistiqué. Ze is een 20-something beauty addict met een passie voor schrijven. Als gewezen student Taal- en Letterkunde heeft ze sinds de zomer van 2012 haar uitlaatklep gevonden in het online gooien van al haar avonturen in make-upland. Elke maand schrijft ze een blog voor Vrouwen.nl.

Het is zover. De gevreesde tijd van het jaar is gekomen. De zon heeft haar snoet al laten zien en dan is het voor ons vrouwen, het beklaagde ras, tijd om de epilator boven te halen. Maar droog uw tranen, ik heb als ervaringsdeskundige (#auw) een aantal tips om de epileerbeurt zo snel mogelijk te boven te komen.

BEFORE: een goede scrubbeurt kan echt wonderen doen. Voor ik aan het epileren begin ga ik eens flink te keer met een bodyscrub met grove korrels. Deze Hammam Hot Scrub van Rituals is favoriet ten huize Sophistiqué. Het zorgt ervoor dat alle dode huidcellen verdwenen zijn en maken je benen streelzacht en epileer-klaar.

DURING: epilators hebben vaak verschillende opzetstukken en standen. Als het de eerste keer is in een hele tijd ga ik vaak voor dit opzetstuk met massagerollers, maakt het net iets draaglijker. Een groot voordeel is ook dat deze gewoon mee onder de douche kan, het warme water verzacht de pijn en zorgt ervoor dat al die haartjes meteen ook richting riool zwemmen.

AFTER (1): ik ben dol op het thermale water van Avène. Het is een verfrissende spray in de zomer, werkt ook heerlijk als toner, fixeert je make-up of het helpt ook na het epileren. Deze verkoelende spray is een deugddoende verwelkoming na het epileren.

AFTER (2): een voedende bodycrème is echt een must voor mij. PAS OP! Niet zomaar iedere bodycrème is geschikt om na het epileren te gebruiken. Je benen zijn erg gevoelig en worden dus gemakkelijk geïrriteerd. Kies dus zeker voor een milde en voedende bodycrème. Persoonlijke favoriet: L’Occitane!

Happy epilating ladies!