Wat je nog niet wist over nagellak

Gezicht door Vrouwen redactie

Zeker nu de zomer eraan komt en onze nagellak-intensiviteit verdubbelt is het belangrijk om bijgepraat te worden over de feitjes rondom nagels lakken. Ook al doet menig vrouw het dagelijks, zo heel simpel is het nog niet. Je moet er wel de juiste skills voor hebben.

- How to begin: begin door je een U op je nagel te lakken langs de nagelriem. Die U kleur je vervolgens in. De nagels zien er dan een stuk strakker uit.

- Houd ongeveer een halve millimeter ruimte tussen de nagellak en je nagelriem.

- Het duurt ongeveer zes uur totdat je nagellak volledig is uitgehard. Het lijkt eerder te drogen, maar in die zes uur heeft de nagellak nog alle ruimte om makkelijker te kunnen beschadigen. Daarom kun je topcoat het beste na zes uur pas aanbrengen, omdat het anders een hele dikke massa wordt die nog moeilijker droogt.

- Versnel dit proces niet met een föhn, want warme lucht houdt nagellak juist soepel.

- Schud altijd je nagellakflesje voor gebruik. Wanneer je je nagels lakt zonder het potje van te voren te schudden, gebruik je eigenlijk steeds de bovenste nagellak die ook meteen het dunste is. De dikke drab blijft onderin zitten, waardoor de massa steeds dikker wordt en het laatste beetje amper te gebruiken is.

- Hoe meer ruimte je aan de zijkant van je nagels vrijhoudt tussen de nagellak en je nagelriem, hoe langer je nagels lijken.

- Mooie nagels komen niet aanwaaien en daar word je ook niet mee geboren. Natuurlijk zijn er mooiere en lelijkere nagels, maar mooie nagels heb je zelf in de hand. Als je denkt: “Joh, die heeft echt mooie nagels”, dan kun je ervan uitgaan dat er heel wat uurtjes werk in zitten. Ook al wordt dit ontkend. Nagels vragen gewoon om verzorging. Smeer met crème voor je nagelriemen, stop met nagelbijten, niet meer peuteren, etc!

- Wanneer je te weinig calcium binnenkrijg zie je dit aan je nagels. Dit uit zich in witte stipjes. Deze stipjes worden overigens ook veroorzaakt door beschadigingen, bijvoorbeeld als je je vinger stoot. Aha, ja daar komt dat dus door.

- Een tekort aan eiwitten en fruit zie je ook terug in je nagels, want daardoor gaan ze scheuren.


Beeld: bron, bron, bron, bron