How to: lente look met make-up van Artdeco

Gezicht door Vrouwen redactie

De lente is nog maar net begonnen en we worden al verwend met lekker weer. Heeerlijk! Maar hoe maak je nu een perfecte lente look? In de lente is het een must om niet te dik beschilderd over straat te gaan, bij de lente hoort juist een natuurlijke look. Alleen heb je soms natuurlijk toch een feestje of een date en wil je er extra mooi uit zien. En precies daarvoor is deze make-up tutorial!

Onze Carlijn ging aan de slag. Deze lente look heeft ze gecreëerd met make-up van Artdeco.

Dit heb je nodig:

- Concealer Artdeco
- Lipstick Artdeco
- Magic fix Artdeco
- Eye shadow base Artdeco
- 4 tinten oogschaduw Artdeco
- Liquid liner Artdeco
- Angel eyes mascara Artdeco

Daarnaast heb ik gebruik gemaakt van mijn eigen kwasten, een shader brush en een blendig brush.


Stap 1: Ten eerste breng ik de concealer aan onder mijn ogen en op andere rode plekjes op mijn gezicht. Ik gebruik bewust geen foundation, want we willen immers een natuurlijke lente look.

Stap 2. Vervolgens smeer ik de eye shadow base op mijn oogleden. Ik wrijf zolang door tot hij niet meer zichtbaar is en aan de huid is gehecht. De eye shadow base is waterproof waardoor deze ook geschikt is als je bang bent voor spetters water ofwel regen. Wel kreeg ik best wel traanogen van deze eye shadow base, dus als je gevoelige ogen hebt raad ik hem niet aan jullie aan.

Stap 3: Ik breng ten eerste de lichte (meest linkse) oogschaduw op mijn ooglid, van de binnenkant van mijn oog tot aan de iris van mijn oog, zoals je op de foto ziet.

Stap 4: Vervolgens dep ik de blauw teint op mijn ooglid, dit zorgt voor de juiste frisse achtergrond. Ik breng de paarse oogschaduw aan in de hoek en kleur het overige vrije veld in. Zorg ook dat je met de paarse oogschaduw een klein lijntje onder je oog zet.

Stap 5: Nu ga ik verder met mijn blending kwast. Het is nu de bedoeling je het vervaagt en zorgt dat het een geheel wordt. Zorg dat je een mooie boog maakt in je arcadeboog zodat die zichtbaar is als je je ogen open hebt, vooral als je net als ik (helaas) zulke kleine ogen hebt.


Stap 6: Nu zijn de liquid liner en de mascara aan de beurt, zodat het wat meer klopt. Je kunt de lijntjes zo dik of dun maken als je zelf wilt. ik hou zelf van een dun lijntje, zeker voor een lente look. Ik vind de eyeliner van Artdeco zelf niet zo heel mooi, hij is niet zo vol zwart. Vervolgens breng ik de witte oogschaduw lichtjes aan onder mijn wenkbrauw voor de finishing touch.

Stap 7: Ik stift mijn lippen in een mooie rustige kleur en smeer er vervolgens Magic Fix over. In het begin voelt dit heel raar, alsof je nagellak op je lippen smeert, maar na een minuutje is het weg. En guess what, mijn lipstick bleef véél langer zitten dan normaal, terwijl ik wel gewoon dronk en at!

De lente look is af! En dat binnen tien minuten. Ga jij deze look ook proberen?