The break up: leer ervan

Vrije tijd door Vrouwen redactie

Marloes is oprichtster en eigenaar van Inspiremedaily.nl. Ze vindt het belangrijk om gezond te leven zodat ze van het leven kan genieten. Haar website bevat inspiratie voor beauty, health, fun, love, spirituality en fashion. Elke maand schrijft Marloes een artikel voor Vrouwen.nl over genieten en gezond leven. Deze maand gaat het over the break-up.

Een relatie te moeten beëindigen is hoe dan ook een trieste bedoeling en er veranderen altijd weer een hoop dingen. Toch heeft ieder nadeel zo zijn voordeel en dus ook een break up. Lees hier wat je van ze kunt leren!

Wat je niet en wel wilt
Na een break up kom je altijd tot nieuwe inzichten zoals het duidelijk inzien wat je niet meer zou willen in een volgende relatie en wat je juist wel zou willen. Misschien ben je tot het inzicht gekomen dat je niet met iemand wilt zijn die geen goed band met zijn familie heeft, rookt of ieder weekend geen tijd voor je heeft. Ieder persoon heeft andere karaktereigenschappen en die kun je in een relatie juist goed uittesten. Je zult veel beter gaan inzien welk karakter dan juist wel goed bij jou zou passen.

Persoonlijke groei
Ik geloof dat je zelf ook groeit na het beëindigen van een relatie. Je wordt weer op de proef gesteld om het helemaal anders aan te pakken en zonder die andere persoon te functioneren. Je ziet weer wat je buiten een relatie allemaal hebt en gaat die dingen weer opnieuw op waarde schatten. Misschien kom je wel tot het inzicht dat je het prima naar je zin hebt zonder een liefde in je leven!

Persoonlijke doelen
Het klinkt misschien gek, maar nadat je een relatie hebt afgesloten komen persoonlijke doelen ook meer om de hoek kijken. Je krijgt extra ruimte om verder te kijken en echt weer even alleen aan jezelf te denken (voor zover dat kan). Maak gebruik van die mogelijkheid en verwezenlijk persoonlijke doelen die je misschien eerder niet had kunnen of willen vervullen!