3x Makkelijke recepten voor gezonde plaattaart

Eten door Vrouwen redactie

Niets zegt ‘lente’ zoals een plaattaart, als je het de redactie van Foodness.nl vraagt. Het principe is steeds heel simpel: je maakt een soort grote vierkante pizzabodem van bladerdeeg en belegt die naar keuze. Et voila, klaar is je taart. Drie verschillende varianten, die laten zien dat je alle kanten op kunt.

1. Plaattaart met groene asperges
Mmm, friszure sinaasappelpartjes, in combinatie met groene asperges! Het uitsnijden van de partjes is heel makkelijk, je moet alleen even weten hoe je het doet. Onderstaande video laat zien hoe het moet.



2. Plaattaart met pompoen, rode ui en geitenkaas
Bestrijk het bladerdeeg met pesto voor je het belegt met pompoen, rode ui, geitenkaas en verse kruiden, en ruik hoe je huis heerlijk gaat geuren als de taart in de oven staat. Hmm!


3. Plaattaart met bietjes, appel en geitenkaas
Dit is eigenlijk een vrij winterse variant van de plaattaart, maar de zoete bietjes en zurige appel zijn ook gewoon lekker fris in de lente. Tip: strooi er ook eens een handje cashewnoten over!