10 tekenen dat je aan vakantie toe bent

Reizen door Vrouwen redactie

De één heeft geen redenen nodig om op vakantie te gaan, de ander gaat tot het gaatje en moet letterlijk neervallen voordat hij ook maar één dag vakantie zal opnemen. Soms ben je er gewoon aan toe om er tussenuit te piepen. De symptomen liegen er niet om.


1. Je ogen vallen continu dicht. Je hebt de energie niet meer om ze open te houden, het liefste zou je een winterslaap houden, ook al is het inmiddels al volop lente. Op Kos kun je de hele dag, en wat ons betreft ook de hele nacht met je ogen dicht op een strandbedje je slaaptekort compenseren.


2. Laat het nou net zo zijn dat je bed je beste vriend is geworden. En ja, je beste vriend laat je natuurlijk nooit in de steek. Voor je beste vriend moet je altijd klaar staan. Zeker in tijden van nood. En op het moment gaat het helemaal niet goed met je bed, dus kun je maar beter zoveel mogelijk bij hem zijn. Je bed wil ook wel eens rust, echt waar, ga toch op vakantie. Ga naar Kreta.


3. De zon schijnt altijd wanneer jij op kantoor zit. Van achter je bureau heb je vol zicht op zonnende (VRIJE!) mensen wat je mateloos irriteert. En wanneer je vrij bent valt er regen. Daar word je niet vrolijk van. Algarve maakt een beter mens van je.


4. Je huid is inmiddels witter dan Casper het spookje en is bijna net zo doorschijnend als die van Casper. De Spaanse zon in Andalusië kleurt je huid poepie bruin. Zwarte Piet eat your hart out. Maar wel blijven smeren hè!


5. Bij elke zonnige bestemming die je ziet, maakt niet uit waar, denk je: daar zou ik wel eens naar toe willen en ondertussen moet je bijna huilen, omdat je het allemaal niet meer aan kan. Een vakantie waar je vooral zo min mogelijk hoeft te doen is de enige remedie. Een zonvakantie in Turkije it is.


6. Een slome slak is nog snel vergeleken met jouw werktempo. Algarve geeft je een energieboost waar je "u" tegen zegt.


7. Je kunt je niet meer herinneren waar je nou ook al weer precies je laatste keer met vakantie naar toe ging. Dat kan echt niet! Boek zo snel als je kunt een vlucht naar bijvoorbeeld Kos.


8. Je baas klaagt dat je te weinig vakantiedagen opneemt. Als dat zo is, is echt het hek van de dam. Welke baas klaagt nou dat je teveel werkt? Heb je nog meer reden nodig om het altijd zonnige Madeira als toevluchtsoord te gebruiken?


9. Als je omgeving continu vraagt of je je wel lekker voelt en of je écht zeker weet dat je niet ziek wordt. De Griekse zon op Kreta zal je vitamine D aanvullen, weg met die pikdonkere wallen.


10. Je verwarming gaat telkens een tikkie omhoog, omdat je smacht naar de warmte. Wanneer standje sambal is bereikt weet je hoe laat het is. Dan moet je het natuurlijke standje sambal opzoeken in Paros waar de zomerse temperaturen tegen de 40 graden kunnen lopen.


Afbeeldingen: Bron, bron, bron bron, bron, bron bron, bron, bron bron