7 Redenen waarom je komkommer zou moeten eten

Eten door Vrouwen redactie

De komkommer is goedkoop, al tijden populair en we weten ook al lang dat komkommers zeker niet ongezond zijn. Maar er zijn nog meer redenen om een komkommer in je boodschappenmandje te gooien! Lees er hier zeven:



1. Hydratatie
Te druk om water te drinken? Eet een komkommer! Komkommers zitten bomvol water en zorgen ervoor dat je genoeg vocht binnen krijgt.

2. Afvalstoffen
Komkommers hebben de eigenschap om restproducten af te voeren uit ons lichaam. Het is zelfs aangetoond dat het regelmatig eten van komkommer nierstenen kan voorkomen en verkleinen.

3. Frisse adem
Last van een slechte adem? Druk een schijfje komkommer tegen je gehemelte. De stofjes in de komkommer doden de bacteriën in je mond die ervoor zorgen dat je adem niet fris ruikt.

4. Mooi haar en nagels
Het mineraal Silica dat in komkommer zit zorgt voor sterk en glanzend haar. Ook maakt het je nagels sterker.

5. Kater
Iets te hard gefeest? Eet na een avondje stappen een paar plakjes komkommer voordat je gaat slapen. Komkommer bevat genoeg vitaminen B, suiker en vocht om de vochtbalans in je lichaam weer op orde te krijgen.

6. Hoge bloeddruk
Het is aangetoond dat komkommers een hoge bloeddruk kunnen bestrijden. Dit omdat er veel vezels, kalium en magnesium zit in een komkommer.

7. Vermoeide ogen
Leg koude plakjes komkommer op je vermoeide oogleden om ze op te frissen. Het helpt tegen dikke oogleden en wallen.


Bron,bron,bron