How to: prom make-up

Gezicht door Vrouwen redactie

Ik zal me even kort voorstellen. Yours truly gaat ook wel onder de naam Sophie aka Mademoiselle Sophistiqué. Of gewoon een 20-something beauty addict met een passie voor schrijven. Als gewezen student Taal- en Letterkunde heb ik sinds de zomer van 2012 mijn uitlaatklep gevonden in het online gooien van al mijn avonturen in make-upland.

Februari. Niet alleen de maand van de liefde. Neen, voor de studenten onder ons betekent dat ook dat de gevreesde galabals er weer zitten aan te komen. Gevreesd omdat ik echt al wekenlang op voorhand met mijn handen in het haar zit omwille van de hartverscheurende dilemma’s dat zo’n bal met zich mee brengt. Zoals: wat doe ik met mijn haar? Welke jurk zal het worden? En moet mijn nagellak daarop afgestemd zijn of ga ik net voor een minutieus berekende mismatch? U hoort het. Hartverscheurend inderdaad. Gelukkig is er toch op één vlak zekerheid: mijn oogmake-up. Een zachte smoky eye met voornamelijk bruintinten. En dat laat ik u maar al te graag zien.

Wat heb je nodig:

- Shader brush = platte kwast om oogschaduw mee aan te brengen. De mijne is schuin afgesneden, maar dat is niet noodzakelijk.

- Smudger brush = platte kwast met korte, stevige haartjes om oogschaduwpotlood mee te vervagen

- Blending brush = fluffy afgeronde kwast om oogschaduw te vervagen en kleuren mooi in elkaar te laten overlopen

Stap 1. Begin met het aanbrengen van een oogschaduwbasis zodat je make-up de hele dag blijft zitten. Zelf heb ik voor een gekleurde basis gekozen zodat de kleuren allemaal nog intenser zijn. Zorg wel dat je de binnenste ooghoek vrijlaat. Ga ook heel zachtjes onder de onderste wimperrand.

Stap 2. In de binnenste ooghoek brengen we met een shader brush een lichte oogschaduwkleur aan. Dit zorgt ervoor dat de blik opener wordt. Bij deze twee eerste stappen hoef je nog niet al te netjes te zijn.

Stap 3. Nu breng je met dezelfde oogschaduwkwast een donkerbruine kleur aan over het gehele ooglid, behalve de binnenste ooghoek.

Stap 4. De volgende stappen bestaan allemaal uit hetzelfde sleutelwoord: vervagen. Neem een blendingkwast en begin met een zachte hand de lijnen tussen de donkere en de lichte oogschaduwkleuren te vervagen zodat alles mooi in elkaar overloopt.

Stap 5. Neem een iets lichtere bruine oogschaduwkleur en breng deze met diezelfde blendingkwast aan in de arcadeboog (de holte net boven je bewegend ooglid). Meng deze voorzichtig met de donkerbruine oogschaduw en vervaag het naar boven toe.

Stap 6. Eyeliner, ook wel de cherry on top. Voor een smoky look ga ik zelf meestal voor potlood of oogschaduw, dat oogt net wat zachter. Met een oogpotlood trek je een lijntje boven de wimperrand. Zelf ga ik meestal niet helemaal tot in de binnenste ooghoek, maar dat is persoonlijke voorkeur. Vervolgens vervaag ik het een klein beetje door er met de bovenkant van de smudger brush overheen te gaan.

Stap 7. Wat mascara, concealer en uiteraard de hele gezichtsmake-up en we’re ready to party!

Tip: breng bij zwaardere looks altijd eerst je oogmake-up aan vooraleer je aan de rest van je make-up begint. Op die manier vermijd je dat er oogschaduw op je wangen terecht komt (= fall-out) en je zorgvuldig aangebrachte foundation verpest.

Succes!