Pop cakes op z'n kop

Eten door Vrouwen redactie

Eten en liefde hebben (minimaal!) één ding gemeen: we love it! De liefde van de man gaat door de maag en daarom hebben we dé Valentijns snack voor je: upside down popcake. Het lijkt allemaal een stuk ingewikkelder dan het is. Dus laat je vooral niet afschrikken door alle stappen die je zo op het eerste oog ziet. Zo moeilijk is het namelijk helemaal niet.


Benodigdheden:

- Een kant-en-klare cake voor de luilakken. De echte keukenprinsessen kunnen een cake naar eigen recept bereiden.
- Een mes
- Glazuur
- Een grote kom
- Een ijsschep
- Een steelpannetje
- Een kleinere hittebestendige kom die op het steelpannetje past
- Lollystokjes
- Witte chocolade
- Optioneel: versiering

Stap 1:
Bak een cake of haal een kant-en-klare cake uit de verpakking, afhankelijk van je luiheid. In het geval van de zelfgebakken cake moet de cake volledig afkoelen na bereiding.


Stap 2:
Snijd de donkere randjes van de cake en verkruimel de cake. Meng glazuur naar keuze door de cakekruimels en kneed het samen. Met een ijsschep kun je balletjes scheppen uit het ‘nieuwe’ deeg en prik een lollystokje in elk bolletje.


Stap 3:
Kook water in de steelpan, zet de kleinere kom in de steelpan zodra het water kookt en laat de witte chocolade au-bain-marie smelten totdat de chocolade volledig vloeibaar is.


Stap 4:
Pak de pop cakes bij de stokjes vast en dip de bolletjes in hun geheel in de gesmolten witte chocolade. Zet de popcakes meteen neer (op een velletje bakpapier of op een bord), zodat ze kunnen staan. Als je wilt kun je met glazuur versiering aanbrengen.


Stap 5:
Plak een mooi etiket aan het uiteinde van het stokje, met bijvoorbeeld de naam van je geliefde.


Bron