5 Redenen om het land te ontvluchten

Reizen door Vrouwen redactie

Niets is natuurlijk lekkerder dan tijdens de koude wintermaanden even naar de zon te vliegen. Waarom? Nou dat is niet in één zin uit te leggen, er zijn namelijk zó veel redenen. We noemen er vijf voor je op.

De ijstijd komt eraan
De belangrijkste reden is natuurlijk de kou, en sinds vorige week ís het echt koud. Brrr... Daar komt ook nog eens bij dat er een ijstijd aan schijnt te komen, en voor dat dat zover is moet je natuurlijk alle mogelijke zon gezien hebben. Sal in Kaapverdië is prima geschikt voor een lekkere zonvakantie. Op dit tijdstip van het jaar kun je daar namelijk gewoon nog aan het strand liggen!

Geeft je relatie een boost
Ga lekker met z’n tweetjes naar Madeira in Portugal. Hier zit je pal aan zee en al de romantische plekjes die deze bestemming kent zullen je relatie goed doen.

Valentijnsdag ontvluchten
Al die romantiek is natuurlijk niet heel leuk wanneer je Valentijnsdag al voor het vijfde jaar op rij alleen doorbrengt. Ga daarom gewoon met al je single vriendinnen op vakantie! In Tenerife kun je heerlijk aan het strand liggen en ook nog eens keihard partyen!


Ontspannen mooi worden
Nu denk je natuurlijk: heel leuk allemaal, maar zo’n reis is hartstikke duur. Dat valt ten eerste wel mee omdat je nu buiten het hoogseizoen resit, en ten tweede bespaar je wel een aantal bezoekjes aan de zonnebank en ben je minder geld kwijt aan foundation en andere beauty producten. Door de zon wordt je huid namelijk op een natuurlijke wijze mooi en kom je weer helemaal fris en fruitig terug in Nederland! In Fuerteventura is het nu schitterend weer en dat zal je haar en huid goed doen.

De clowns ontvluchten
Carnaval: nog zo iets waar je gewoon óf altijd, óf nooit bij wilt zijn. Als je tot de laatste categorie behoort vertoef je tijdens deze periode natuurlijk liever in een rustige omgeving, waar je optimaal kunt ontspannen. Neem bijvoorbeeld La Palma op Mallorca, waar de natuur schitterend is en je helemaal tot rust komt.