Hoe je Paus wordt

Lifestyle door Vrouwen redactie

Wat moet je doen om Paus te worden? Er gaat een hele lange weg aan vooraf, je moet flink carrière maken en je c.v. moet aan bepaalde belangrijke eisen voldoen als je in aanmerking wilt komen voor de functie Paus. Er komt wat meer bij kijken dan een open sollicitatie naar het Vaticaan sturen. Scroll naar beneden voor de lijst met eisen + een instructievideo!


Waar je allemaal aan moet voldoen:

- Je moet Katholiek zijn
- Je moet een man zijn
- Je moet kardinaal zijn (wat eigenlijk hetzelfde is als een bisschop, maar dan met een toegevoegde titel), wat je pas kunt worden als je bisschop bent geweest, waarvoor je minstens 35 jaar oud moet zijn, minimaal 5 jaar ervaring moet hebben en werkzaam moet zijn geweest als priester én je moet dokter zijn in theologie. Je moet daarnaast ook nog een paar sollicitatierondes door zijn gekomen en een ontgroening hebben overleefd bij andere priesters van over de hele wereld, waar je pas toe wordt toegelaten als je priester bent (geweest).
- Je moet ongetrouwd zijn
- Je moet geen ambitie hebben tot voorplanting

En dan is de kans nog steeds heel erg klein dat jij de aangewezen persoon bent om Paus te worden, want inmiddels ben je al oud en verschrompeld en loop je zo krom als een hoepel. De Paus, die nu relatief jong is met zijn 77 jaar, moet eerst overlijden voordat hij vervangen kan worden, of hij moet er vrijwillig mee stoppen, wat zelden gebeurt. De kardinaal bepaalt. Het groepje oude mannetjes met rode jasjes moet op elkaar stemmen wie de Paus moet worden. Dit stemmen gaat net zo lang door totdat één kardinaal 2/3 van de stemmen heeft gewonnen, wat wel drie jaar kan duren. Dit is de winnaar en wordt de nieuwe Paus. Ben je dit niet? Dan moet je wachten tot de nieuwe Paus overlijdt of vrijwillig zijn baan opgeeft.

Succes!