DIY Hoofdband

Gezicht door Vrouwen redactie

Gipsy hoofdbandjes zoals de hippies ze in de jaren 70 droegen, tekenen ook dit jaar weer het beeld van zomerse vrijheid. Met een voorraadje halskettingen en armbandjes kun je ze heel gemakkelijk zelf maken, naar het voorbeeld van Breanna Rose. Iets wat je zelf maakt geeft veel meer voldoening dat iets wat je koopt én deze versie hebben we sowieso nog niet in de winkel gevonden. We kunnen spreken van een ouderwetse win-winsituatie.


Wat je nodig hebt:

- Verschillende armbandjes en halskettingen
- Een handje vol ringetjes
- Punttang
- Een tang om metaal mee door te knippen


Stap 1:

Maak eerst de basisketting die als band om je hoofd komt te zitten. Of beter: kies een ketting uit die geschikt is voor deze functie. De lengte van de ketting mag ongeveer een halve meter zijn. Wanneer je geen losse ketting hebt die deze maat heeft, kun je een basisketting van meerdere kleine kettingen maken, door de kettinkjes met een ringetje aan elkaar te bevestigen. Als de ketting te lang is, kun je deze met de tang op maat knippen. De basisband heeft ook een ketting in het midden nodig, zodat de band beter op je hoofd blijft zitten. Deze ketting zal, afhankelijk van de grootte van je hoofd, tussen de 25 en 30 cm zijn. Bevestig het middelste kettinkje in het midden van de basisketting met ringetjes die je vastzet met de punttang.


Stap 2:

Knip met de tang de andere kettingen in gelijke stukken. Met de ringetjes en de punttang bevestig je de korte kettingen in een lus aan de basisketting. Twee lussen vanaf het midden aan de linkerkant en twee lussen vanaf het midden aan de rechterkant. Aan de voorkant houd je ongeveer twintig centimeter vrij, zoals in de afbeelding te zien is. Aan deze bevestigingspunten kun je nog twee andere kleine kettingen bevestigd worden, zodat er drie kettingen per ringetje bevestigd zijn.

Stap 3:

Maak aan het ringetje waar de kettingen aan bevestigd zijn nog een ringetje vast. Bij deze ga je op dezelfde manier te werk. Deze kettingen komt iets lager komen te zitten dan de voorgaande. Uiteindelijk uiteindelijk zullen er zes kleine kettingen per streng bevestigd zijn.


Tip: Je kunt de ketting extra pimpen door bedeltjes aan de bevestigingspunten te hangen.


Bron