Workshop bonbons maken

Eten door Vrouwen redactie

Voor een workshop bonbons maken zijn wij van Vrouwen.nl altijd te porren. Zelfs als dat betekent dat we in het weekend moeten werken. Hoewel, kunnen we chocolade maken werken noemen? Vrouwen.nl’s Mariëlle was de gelukkige die zich in de chocolade mocht dopen. Het nieuwe initiatief Miss Monthly (hieronder meer info!) organiseerde de workshop om meer interactie met de doelgroep te creëren. En ze fluisterden ook al dat ze dit soort evenementen vaker willen organiseren. Houd hun Facebookpagina en website dus goed in de gaten, zodat je op de hoogte gehouden wordt.

Een tijdje geleden hebben we uitgelegd wat Miss Monthly precies inhoudt: het is een box met alle behoeften die je nodig hebt tijdens de minst geliefde week van de maand. You know what we’re talking about. We zien er massaal als een berg tegenop, en dat is ook niet zo gek, want er is ook niks leuks aan. Miss Monthly verzacht de omstandigheden en zorgt dat je op het juiste moment de juiste hoeveelheid onmisbare voorraad in huis hebt, zodat je niet voor nog onaangenamere verrassingen komt te staan. Een feestje wordt het natuurlijk nooit, maar je kunt het wel verzachten door je zelf eens lekker in de watten te leggen. Denk bijvoorbeeld aan een heerlijk maskertje, we weten namelijk allemaal dat je huid hier behoefte aan heeft op zulke gevreesde momenten. Of een stuk bijzondere chocolade.

Om de term chocolade vast te houden organiseerde Miss Monthly een bonbonworkshop voor abonnees, winnaressen van een winactie en Vrouwen.nl. In een authentieke werfkelder aan de Oudegracht in Utrecht stond het ontvangstcomité klaar met bubbels. Net het ontbijt achter de kiezen of niet, bubbels verwelkomen altijd hartelijk. Iedereen maakte kennis met elkaar en werd voorgesteld aan de ingrediënten die de bonbons zouden vormen. Niet de meest voor de hand liggende ingrediënten: o.a. Spaanse peper, geitenkaas en wasabi. Spannend!

De groep werd opgedeeld in twee teams. Bij team Vrouwen.nl gingen we van start door mallen voor bonbons in te smeren met een laagje chocolade. Pas op, onze chocoladedocent was streng, de hele mal moest gevuld zijn en er mochten geen gaatjes in de chocoladelaag ontstaan. Dat betekende nog een laag, en nog een laag, en nog een laag. Hoe meer chocolade, hoe beter is inmiddels ons levensmotto geworden dus die lagen chocolade, die kwamen er wel. De mallen met chocolade werden in de koelkast gezet om uit te harden. Ondertussen was er tijd om de inhoud van de bonbons te maken (en ongegeneerd de chocolade te ‘proeven’!). Zodra de malletjes hard genoeg waren werden ze gevuld en dichtgesmeerd met chocolade. Zo heel moeilijk is het eigenlijk helemaal niet die bonbons maken. De bonbons gingen weer in de vriezer om helemaal uit te harden en in de wachttijd werden de inmiddels naar chocolade snakkende vrouwen gevoed met chocoladefondue. Heerlijk!

Voor het thuisfront (dat bij Mariëlle gelukkig maar uit één persoon bestaat om het mee te delen) kregen we een doosje van onze zelfgemaakte bonbons mee. Iedereen had een andere bonbon gemaakt, van elke bonbon konden we er één pakken, wat resulteerde in een gevarieerd en goed gevuld gouden doosje. Trés bonbon!