Recept: Preistamppot

Eten door Kristie
Het is koud en guur buiten, dat betekent: tijd voor een stevige, oer-Hollandse stamppot. Deze maaltijd krijgt door de toevoeging van basilicum en gorgonzola een Italiaans tintje, een variatie op de ouderwetse preistamppot dus!

Wat heb je nodig?


(voor 2 personen)
  • 350 gr. prei (gewassen en gesneden)
  • 150 gr. gorgonzola dolce (in blokjes)
  • 1 kg. aardappelen
  • 40 gr. boter
  • 3 eetl. crème fraîche
  • 100 ml. melk
  • snufje nootmuskaat
  • mespunt kerriepoeder
  • half handje basilicum blaadjes
  • peper en zout

 
Hoe maak je het?
  1. Was de prei goed en laat uitlekken. Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukjes en kook ze met een bodempje water en wat zout in 15 tot 20 minuten gaar.
  2. Smoor ondertussen de prei, met de helft van de boter, in 10 minuten bijna gaar en voeg de kerriepoeder toe.
  3. Giet de aardappelen af, stoom ze droog en stamp ze fijn.
  4. Voeg de crème fraîche, de melk en de rest van de boter toe aan de aardappelen en breng het op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
  5. Voeg de prei en de gorgonzola toe aan de aardappelpuree. Snijd op het laatst de basilicum en roer dit door de preistamppot. Eet smakelijk!
     

 
Dit recept is afkomstig van Kookse.tv. Voor meer lekkere recepten kijk op de website van Kookse.tv.