Last-minute Oud en Nieuw jurk van TopVintage

Mode & trends door Vrouwen redactie

Nood aan de man! Oud en Nieuw leek nog zo over weg, maar de agenda vertelt dat het al… morgen is! En die outfit? Die is er nog steeds niet. Dat geregel wordt steeds maar naar voren geschoven in de planning, totdat er geen tijd meer voor is. En dan zegt er ineens een stemmetje in je hoofd: “Internet, ga online shoppen”. En de rust keer weder.

Vrouwen.nl’s Mariëlle shopte haar Oud en Nieuw outfit bij TopVintage. TopVintage is de webshop met de meest gevarieerde online collectie in Europa aan kleding die geïnspireerd is op de jaren ’40, ’50 en ’60. De mensen achter de shop hebben ook een vlijmscherp oog voor de hedendaagse trends in de stijl van vroeger. Daarmee kun je én retro én hip gekleed zijn tegelijk. De website verveelt nooit, want elke dag wordt de collectie aangevuld. Wanneer je niet helemaal zeker bent van de maat kun je onder het kopje ‘maatlabel en pasvorm’ zien hoeveel centimeter omvang de maten inhouden. Mariëlle heeft zichzelf opgemeten en aan de hand van haar aantal centimeters omtrek dacht ze dat de jurk voor haar wat groot zou uitvallen, maar hij zit als gegoten.

Als je eindelijk hebt kunnen kiezen en wil bestellen, dan kunt je dit het beste voor 16:00 uur doen, want dan wordt het binnen Nederland dezelfde dag nog verzonden. En zo geschiedde dat de postbode in no-time het bestelde pakketje op de redactie van Vrouwen.nl bezorgde. Niet alleen de bestelde producten, maar ook nog een kleine verrassing, waarvan Mariëlle’s mondhoeken spontaan omhoog schoten: snoepjes, een pen in de vorm van een lippenstift en een kerstkaartje.

Goed, terug naar de jurk. Mariëlle scoorde de 60s Super Spy Dress van Heartbreaker Fashion die geïnspireerd is op een cover van Vogue uit 1967. De jurk is gemaakt van een dikke, soepele stof die veel goeds doet voor de pasvorm. Door de dikte van de stof kan de jurk met Oud en Nieuw ook zonder vest of jasje gedragen worden, totdat de klok twaalf uur slaat en je naar buiten gaat om het vuurwerk te bekijken. Omdat de stof niet aftekent kun je deze jurk met bijna elk figuur hebben.

Mariëlle koos er de bijpassende 1940s Vintage Art Deco Black & Gold Short halsketting bij van het merk From Paris with Love. De ketting is opgebouwd uit goudkleurige, langwerpige kralen die in het midden worden versterkt door geometrische, zwarte vormen ingelegd in goud. Het zwart en het goud combineren goed. De oorbellen brengen contrast aan in de outfit, dit maakt het geheel wat spannender. Nog leuker wordt het door de combi met gouden oorbellen in de vorm van een strikje, ingelegd met piepkleine pareltjes: Pearly The Twist van From Paris with Love. Het goud is de enige overeenkomst tussen de twee sieraden. De ronde vormen en de lichte kleur van de pareltjes staan in groot contrast met de hoekige vormen en donkere kleur van de ketting. Juist door de contrasten combineert het zo goed met elkaar.