Hoe kleed je je volwassener?

Mode & trends door Kristie
Je hebt er helemaal genoeg van. Tijdens het uitgaan word je alleen maar aangestaard door jongens die net uit de poepluiers komen en ook in nuchtere conditie krijg je spontaan een rolberoerte bij het woord 'meisje'. Wat nu?

Dat je er jonger uitziet dan je bent, is niet iets wat alleen tijdens het uitgaan weer eens pijnlijk duidelijk wordt. Nee, ook in de supermarkt maak je nog weleens awkward momentjes mee. Normaal gesproken ben je onlosmakelijk verbonden met dat verdomde pasje, maar je zult zien dat je hem toevallig gisteravond nodig had voor een kopietje... Juist, je ID-kaart. Maar hé, hoe moeilijk kan het zijn om een alcoholische versnapering te scoren op je 28ste? Nou, redelijk lastig dus, als je er (blijkbaar) jonger uitziet dan dat je werkelijk bent. Maar ook op je werk zou je er wel wat meer ladylike uit willen zien. Je mag dan het jonkie van de afdeling zijn, langzamerhand wil je natuurlijk ook als een onafhankelijke, strenge zakenvrouw worden gezien. Ahum... Dus, hoe zorg je ervoor dat de mannen aan jouw zelfbewuste lippen hangen?

Bovenkleding;

  • Draag ook eens blousejes of jurkjes in plaats van dat versleten, oversized shirt.
  • Gooi je shirt met mauwende katjes weg en ga voor een eleganter en minder opvallend patroon, zoals streepjes of stippen. Het mag opvallend, maar combineer het dan met iets rustigs, zodat je er toch volwassen uitziet.
  • Ga eens voor een ander stofje, zoals zijde, linnen of kasjmier. Veel stretchstoffen en polyester zorgen juist voor een jeugdige uitstraling.
  • Vermijd de vuilniszakuitstraling. Echt. Veel te wijde kleding doet 1) niet veel goeds voor je lichaamsvorm en 2) je zult overkomen als een onzeker meisje dat haar vormen wil verbergen. Heb je toch een baggy trui die je graag aan wilt? Trek er dan een strakke broek onder aan. Kortom: houd je outfit in evenwicht.
  • Kies bijvoorbeeld voor een leren handtas met niet al te veel frutsels en vermijd stoffen tassen met drukke prints. 
  • Vermijd ook pastelkleuren: kauwgomroze, perzikoranje en zeegroen zijn bijvoorbeeld kleuren die je absoluut jonger maken.
Onderkleding;
  • Draag geen megakorte minirokjes, maar ga voor een rokje (bijvoorbeeld) dat bij jouw leeftijd past. Het mag uitdagend, maar er moet wel iets te raden overblijven.
  • Ga bijvoorbeeld voor rechte rokken met niet al te veel volume en weinig frutsels. Ook met een klassieke broek met krijtstreep heb je meer aanzien dan in je baggy boyfriendjeans.
  • Veel kleur komt jonger over, dus houd die felrode broek maar beter in je kast. Draag veel beige, bruin, zwart, grijs of bijvoorbeeld okergeel of olijfgroen. Vind je je outfit op deze manier way too boring? Ga dan voor een paar opvallende accessoires. 

Ga voor klassiekers

Verder kun je, om als een echte grown-up lady door het leven te gaan, meer doen met klassieke trends. Je hoeft niet altijd mee te doen aan bikerjasjes met studs, strakke leren broeken of beanies op je hoofd. Deze trends zorgen er soms ook voor dat je er jonger uitziet. Daarom kun je ook kiezen voor klassiekers, zoals de little black dress, een veelzijdige kokerrok, een blazer of simpele pumps.

Doe inspiratie op

Krijg je al zin om te gaan shoppen na het lezen van dit artikel? En wil je je graag (eenmalig, voor een sollicitatiegesprek, bijvoorbeeld) wat volwassener kleden? Ga dan eens naar een andere winkel, waar ze ook kleding voor wat oudere dames verkopen. Het voelt misschien raar om voor het eerst zo'n winkel binnen te lopen, maar je zult zien dat de kleding erg anders is. Kom je er nog niet uit? Kijk dan naar mensen in je omgeving, op internet, op straat of op tv. Doe inspiratie op bij andere vrouwen!

Wil jij je graag volwassener kleden? Of word je nooit jonger geschat?