Simpelste manier om af te vallen

Eten door Vrouwen redactie

Sommige trucjes zijn zo simpel, dat veel mensen ze over het hoofd zien. Wil je gewicht verliezen, dan zul je minder moeten gaan eten. Een van de makkelijkste manieren om dat te bewerkstelligen, is door kleinere borden te kopen. Ja echt, zo simpel. Heel veel beslissingen en gevoelens van mensen worden beïnvloed door factoren waar we ons helemaal niet bewust van zijn. Als je je bord (rustig) leeg eet, voel je meestal vol - of dat bord nu 30 cm in doorsnede is, of maar 25 cm.

Wetenschappelijk onderzoek staaft dit gegeven, en ook erkende food journalisten als Michael Pollan erkennen het. Kortom: vraag voor sinterklaas een servies met kleine borden van max 25 cm doorsnee, en schaf bijvoorbeeld ook kleine bakjes aan voor toetjes etc. Eet de weken na de kerst van je kleinere servies, en je zult vanzelf minder eten. Als je niet stiekem twee keer opschept, natuurlijk.

Bekijk het effect van de grootte van je bord in deze illusie: het zwarte rondje (je eten) is op het linkerbord even groot als op het rechterbord, en toch lijkt het op het linkerbord een kleine portie te zijn, en aan de rechterkant een bord vol.

Ga jij het proberen?