Mooie wenkbrauwen? Zo doe je dat!

Gezicht door Vrouwen redactie

Celeste van Joost (21) is een van de nieuwe beauty bloggers op Vrouwen.nl. Deze enthousiaste dame studeert Journalistiek, blogt (voor haar eigen blog), is getint (half Indisch) en heeft een grote bos krullen. Vandaag heeft ze het over wenkbrauwen. We kunnen er niet omheen: mooi gevormde wenkbrauwen zijn een must. Je wenkbrauwen bepalen namelijk voor een groot deel je uitstraling. Niet iedereen heeft dat van nature. Hoe krijg je nou snel, makkelijk en zonder al te veel geld uit geven mooie wenkbrauwen (zonder stencil!)?

Dit heb je nodig:


1) Een wenkbrauw epileerder
Tip: een automatisch pincet. Deze trekt voor jou de haartjes er uit. Je hoeft dus zelf geen trekbeweging te maken. Ik vind het zelf heel fijn!)



2) Een wenkbrauwpotlood (bijv. van Hema, €2)
Tip: Zit jouw kleur er niet bij? Je kunt ook twee kleuren gebruiken die het dichtst in de buurt komen.



3) Wenkbrauwgel
Ook van Hema, in verschillende subtiele tinten, €3,25.



Stap 1

Epileer je wenkbrauwen zo goed mogelijk. Verwijder zo veel mogelijk haartjes onder je wenkbrauw die je natuurlijke vorm niet aantasten. Je zult altijd een soort stoppeltjes zien, daar kunnen we helaas niet aan ontkomen.

- Naturel -


Stap 2
Breng een laagje foundation aan.


- Met foundation aangebracht: LancômeMiracle Teint (beige Diaphane) -



Stap 3
Gebruik het borsteltje van het wenkbrauwpotlood om je wenkbrauwhaartjes omhoog te kammen. Zet een dun lijntje (zorg daarom dat de punt van het potlood scherp is!) op de onderkant van je wenkbrauw. Kam daarna de haartjes naar beneden en doe hetzelfde aan de bovenkant. LET OP: maak het lijntje niet te dik en blijf de vorm van je wenkbrauwen aanhouden.

- Met lijntje onder -


- Met lijntje onder en boven -


Stap 4
Vul de ‘kale’ plekjes in je wenkbrauw in met het potlood. Doe dit in de richting van de haargroei en druk niet te hard. Begin onderaan en werk naar boven. Om de vorm van je wenkbrauw af te maken, kun je je wenkbrauw iets langer maken of bij tekenen (als je potloodje niet in de precieze kleur van je wenkbrauw is, kun je het best de lichtere nemen). Kam hiervoor de haartjes naar beneden en teken weer met je haargroei mee. Kam dan de haartjes weer naar boven.

- ‘Kale’ plekjes ingevuld -


Stap 5.
Breng tot slot met de wenkbrauwgel je wenkbrauw in model. Nu blijven ze de hele dag mooi zitten!


Het verschil: