Afvallen voor luilakken

Lichaam door Vrouwen redactie

Natuurlijk is sporten hartstikke leuk en gezond, maar soms, soms heb je er gewoon even geen zin in. Wij behoren stiekem toch wel tot die grote groep mensen die een avondje bankhangen veel meer zien zitten dan een avondje zweten op een loopband in de sportschool. Maar ja, tegelijkertijd willen we ook gewoon onze dagelijkse dosis chocolade wegwerken zonder moddervet te worden, dus zullen we het op een andere manier aan moeten gaan pakken. Bij Follow Fashion zijn ze het hier helemaal mee eens, dus presenteerden ze: vijf keer afvallen voor luilakken.

Een hond is waarschijnlijk wel het ultieme hulpmiddel om meer lichaamsbeweging te krijgen. Het beestje zal immers minstens twee keer per dag even naar buiten moeten. Maar daarnaast is het aaien van een hond ook nog eens heel goed voor je. Hier komt namelijk oxytocine bij vrij, wat stress vermindert, je concentratie verbetert en waar je sociaal vaardiger van wordt.


Dat een avondje heerlijk bankhangen leuker is dan naar de sportschool gaan is geen geheim, maar wat is er nog leuker dan bankhangen? Dansen! Als je tijdens een avondje uit flink losgaat op de dansvloer verbrand je gemakkelijk de nodige calorieën. Denk er wel aan dat je die heerlijke cocktails dan beter kan laten staan…


Nog veel beter dan een avondje dansen is een avondje… seks! Wissel de standjes flink af en gooi er eens wat kamasutra voor gevorderden doorheen en de calorieën vliegen er af! Met een uurtje heftige seks verbrand je al zo’n 350 calorieën. Als je dan nog geen zin krijgt…

Maak van je verplichte schoonmaakdag een feestje door flink hard de muziek aan te zetten. Dans met je stofzuigerslang en squat naar beneden om overal goed af te kunnen stoffen. Dagelijks intensief het huishouden doen zou zelfs meer nut hebben dan een paar keer per week fitnessen. Een strak lichaam én een schoon huis? Wij weten het wel!


Ben jij nou ook zo iemand die de hele dag alleen maar op een stoel achter een computer zit voor werk of studie? Ga dan voor wat stiekeme workouts tijdens kantooruren. Voor strakke billen doen we de silent sit and squeeze: knijp je billen samen, til ze een stukje op en laat ze nu vijf seconden weer los. Ga wel voor de onopvallende silent sit and squeeze, anders gaan je collega’s misschien rare dingen denken.


Afbeeldingen: bron, bron, bron, bron, bron