Vrouwen kwetsbaarder zonder make-up

Gezicht door Vrouwen redactie

Elke vrouw herkent het wel, het moment dat je voor het eerst bij je (bijna) vriend blijft slapen en dat hij je dus ook voor het eerst zonder make-up gaat zien. De ene vrouw vind het niet zo’n big issue, de andere maakt er een wereldprobleem van. Maar wees niet bang, je bent echt niet de enige die zich zonder make-up minder aantrekkelijk voelt. Uit onderzoek blijkt dat vrouwen minder zelfverzekerd zijn zonder make-up en zich hierdoor ook kwetsbaarder te voelen.

Dat make-up een groot verschil kan maken, bewijzen deze foto's van celebrities zonder make-up.

De meeste vrouwen durven pas na vier weken zonder make-up wakker te worden naast hun partner. Ook geven een aantal vrouwen toe de eerste weken ’s ochtends eerder op te staan om zich op te maken voordat haar vriend wakker wordt.


Eén op de drie vrouwen is er van overtuigd dat ze niet dezelfde partner had gehad als ze hem de eerste keer zonder make-up zou hebben ontmoet.

Niet alleen bij partners maken vrouwen zich druk om haar make-up. Bij collega’s vind de gemiddelde vrouw het ook niet prettig om zonder make-up te verschijnen. Ook interessant: de grootste angst van van de make-up loze vrouw is om een ex-partner tegen te komen.

In welke situatie vind jij het erg om je gezicht zonder make-up te vertonen? Of hou je juist van puur natuur?


Bron,bron,bron